08 [IUN 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 iunie 2018

De Drăgaica, Buzăul, oraș deschis distracției!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2199 vizualizari 0 comentarii


    Timp de 15 zile, municipiul se va transforma în capitala muzicii, a distractiei, dar va fi și un important punct comercial. Drăgaica își deschide porțile simbata, vestitul târg al Buzălui, ajuns la 240 de ediții, urmând a se desfășura zi de zi timp de două săptămâni de acum încolo.
 Va fi un eveniment unic, o Drăgaică aşa cum n-a mai fost nicicând. Zeci de artiști locali dar și nume mari ale scenei românești, meșteri populari din toată țara,  comercianți cu mărfuri rare, delicii culinare, toate vor face ca Drăgaica de anul acesta să fie cum n-a mai fost. Autoritățile promit cel mai măreț eveniment din ultima vreme iar sub sloganul,, Hai vecine pe la mine!" Drăgaica îi cheamă la petrecere nu doar pe buzoieni ci și pe cei dornici de distracție din întreaga regiune. Prezent vineri  în studioul Focus Fm, primarul Constantin Toma, a dezvăluit în premieră cum va fi Drăgaica anul acesta:,,Un festival de traditie,un iarmaroc de traditie.sper de Centenar sa avem cea mai frumoasa Dragaica de la atestarea documentara si pina acum.Oricum,de anul trecut lucrurile bune au inceput sa se simta.,lumea a inceput sa-si schimbe parerea pentru ca tirgul ,pina atunci,semana  a altceva.Anul acesta, sper sa avem peste 300 de mii de vizitatori.Anul trecut,200 de mii de oameni in Dragaica.Acum,suntem mai bine pregatiti fata de anul trecut.S-a asfaltat,s-a trasat ,s-au extins retelele de apa si de electricitate."

Startul Drăgăcii se va da mâine la ora 15.00 iar copiii și tinerii până în 18 ani vor putea intra gratuit. Evenimentul va debuta cu o paradă a portului popular pe străzile orașului. Ansambluri folclorice din Buzău și nu numai, dar și toții iubitorii iei și portului românesc vor defila din Piața Dacia, pe Bulevardul Unirii până în spațiul în care se ține Târgul Drăgaica. Odată deschis, cunoscutul iarmaroc buzoian se va desfășura zi de zi, până pe 24 iunie inclusiv. Seară de seară, pe scena amenajată în târg, buzoienii vor putea juca pe ritmuri populare, însă îi vor putea admira pe viu și pe cei mai în vogă artiști ai momentului. Mihai Mărgineanu, 3 sud est, Elena Gheorghe, Mircea Baniciu, Taraful din Clejani, Proconsul, Feli și Smiley sunt doar câțiva dintre artiștii care vor veni la Drăgaica de anul acesta :,,facem seri speciale.Nu va fi doar muzica populara.Pe 9 iunie cinta celebrul Mihai Margineanu cu formatia lui,concert la care, sunt convins , va veni foarte multa lume.Apoi,va fi cunoscuta noastra artista buzoianca Dora Gaitanovici o vom avea pe Andreea Banica si pe Elena Gheorghe.In seara de folk vor fi Mircea Baniciu,Vasile Seicaru,Mircea Vintila si Victor Socaciu.De asemenea ,vor cinta Pepe si celebrul Taraf de la Clejani.Si am mai facut ceva,Pentru ca, simbata ,e marea finala de la Roland Garros,unde joaca Simona Halep,pe un ecran gigant se va transmite meciul ,in direct ,de la ora 16." a mai spus primarul Toma la Focus FM Regional.

Pe lângă toate noutățile pregătite de autorități, Drăgaica mai vine, anul acesta, cu un lucru inedit. Festivalul Benone Sinulescu, ajuns la cea de-a doua ediție, se va desfășura în aceeași locație, week-end-ul viitor.Despre toate acestea ,primarul Toma a mai spus:,,Pe data de 16 si 17 iunie vom avea in derulare,Festivalul national-concurs Benone Sinulescu la care vor participa copii din toate provinciile istorice romanesti,Republica Moldova ,Ucraina,Serbia si Ungaria.S-a facut si o analiza sociologica,un sondaj de opinie care a aratat ca brandurile cele mai cunoscute ale Buzaului sunt Dragaica,pe locul intii ,detasat si pe doi Benone Sinulescu" a mai declarat Toma

    Spectacolele din cadrul târgului Drăgaica vor fi transmise seară de seară pe facebook pentru românii plecați departe de casă, dar și pentru cei care nu vor putea ajunge la eveniment din alte motive.  Anul trecut, sute de mii de români au văzut ce se întâmplă în Drăgaică, grație transmisiunilor de pe rețelele de socializare.   Etichete: Buzăul |  deschis |  distracției |  Drăgaica
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU