12 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 ianuarie 2018

De cînd se ridică maşinile parcate ilegal

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2361 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Poliţia locală a iniţiat zilele acestea o campanie de informare a cetăţenilor, cu privire la acţiunea de ridicare a vehiculelor ce staţionează neregulamentar. Pentru ca acţiunea să-şi atingă scopul unei bune informări poliţiştii vor distribui 5000 de pliante în care sunt detaliate toate informaţiile cu privire la ridicarea vehiculelor şi anume, baza legală, cuantumul sancţiunii, locaţiile în care se vor depozita vehiculele ridicate, precum şi datele de contact pentru sesizarea parcărilor neregulamentare. 

Ridicarea vehiculelor, a autovehiculelor şi a remorcilor ce staţionează neregulamentar pe domeniul public al municipiului Buzău are la  bază Hotărîrea Consiliului Local Municipal Buzău, nr.188/2017,precum şi H.G nr. 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006  si  H.C.L nr. 188 din 30 iunie 2017, după cum se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Comunitare.

Măsura respectivă va fi aplicată de la 1 februarie, în următoarele cazuri: oprirea/stationarea autovehiculelor in staţiile mijloacelor de transport public de  persoane; în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue; pe treceri de pietoni, in zone rezidentiale/pietonale; pe trotuare si piste de biciclete; pe drumurile publice cu o lăţime mai mica de 6 m; în dreptul cailor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice; în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauza, să treacă peste acest marcaj;  în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos.

În situaţia în care un proprietar se pomeneşte că i s-a ridicat maşina trebuie scoată din buzunar 600 de lei pentru a o recupera. Tarifele au fost stabiliteb de municipalitate în conformitate cu prevederile H.C.L. 188/2017 (ridicare= 300 lei, transport= 200 lei, depozitare= 100 lei/zi).

Dacă utilizatorulsau proprietarul, după caz,  se prezintă la autovehicul şi nu se mai efectuează transportul şi depozitarea se va achita doar suma de 300 lei, reprezentînd deplasarea pentru ridicare.

Autovehicuele ridicate prin dispoziţia agentului constatator  fie că este el poliţist local sau poliţist rutier, vor fi transportate şi depozitate la sediul S.C. URBIS SERV S.R.L. Buzău din  Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 56.

Sancţiunea pentru staţionare, conform O.U.G. 195/2002, republicată, art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă şi 3 puncte penalizare la permisul de conducere (jumătate din minimul amenzii în valoare de 290 lei în 48h, conform O.G. nr. 2/2001, republicată).Etichete: ilegal |  maşinile |  parcate |  ridică
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU