12 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 octombrie 2017

De cînd nu se mai plăteşte apa de ploaie

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1135 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Apa meteorică va fi scoasă din facturi începînd cu data 1 noiembrie. Eliminarea costului respectiv va fi simţit la cheltuieli abia în luna decembrie, cînd vor fi emise facturile aferente lunii noiembrie. Decizia a fost luată în şedinţă extraordinară de joi  de către consilierii municipali, care au votat în unanimitate proiectul propus de municipalitate, prin care a fost eliminată plata apei de ploaie pentru consumatorii casnici. În schimb, agenţii economici şi instituţiile vor plăti facturi mai mici cu 30 la sută pentru acelaşi serviciu.


S-au cerut lămuriri cu privire la data eliminării costuluiÎn timpul ședinței, la momentul supunerii la vot a proiectului, consilierii Opoziției au atras atenția că este nevoie ca hotărârea lor să fie clară, adică buzoienilor să li se spună clar că nu vor mai plăti apa meteorică din luna noiembrie. După mai multe discuţii aprinse între aleşi, care nu înţelegeau din conţinutul proiectului de hotărîre cînd anume va fi eliminată efectiv din facturi plata respectivă, lucrurile s-au lămurit. Consilierul municipal Constantin Ionescu, care s-a abţinut de la vot pentru a nu intra în conflict de interese, domnia sa fiind angajat al Companiei de Apă, le-a explicat colegilor săi din CLM Buzău că plata respectivă este eliminată din facturi începînd cu data de 1 noiembrie, factura aferentă lunii respective urmînd să ajungă la buzoieni abia în luna decembrie.


Un război vechi între Primărie şi Compania de Apă


Încă de la preluarea mandatului, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a  avut o problemă cu apa meteorică şi a comandat un studiu pe această problemă. Ulterior a susţinut că studiul respectiv ar fi demonstrate că  modul de calcul al cantității de apă meteorică plătită de populație ar fi greșit. După nenumărate discuții între municipalitate și reprezentanții operatorului de apă, în cele din urmă războiul privind apa meteorică a fost tranșat abia după intervenția președintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu. În vară, social democratul a cerut clar președintelui ADI Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu, și  directorului Companiei de Apă Ionel Tescaru să ia  măsuri pentru a-i scăpa pe buzoieni de plata apei de ploaie, ceea ce s-a și întâmplat. Membrii ADI Buyău 2008, reuniţi în ședință, au făcut un prim pas în acest sens, hotărînd eliminarea acestei plăți. Ulterior, proiectul a fost supus dezbaterii publice iar acum, ultimul pas, a fost făcut de consilierii locali.

Etichete: ploaie |  plăteşte
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU