08 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 08 august 2016

Cum ocolesc turiştii Buzăul

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1326 vizualizari 2 comentarii redactie@focustv.ro

Buzăul este unul dintre cele mai frumoase judeţe din România. A fost înzestrat cu locuri minunate, peisaje care încîntă ochiul oricui ajunge în zonă. 

Din păcate, însă, numărul turiştilor care vin să viziteze peisajele mirifice, mănăstirile şi celelalte obiective din judeţ, este extrem de mic. Asta, în special, pentru că la capitolul exploatarea potenţialului turistic, Buzăul stau extrem de prost. Iar acest lucru se vede cel mai bine în statistici. Într-un clasament privind numărul turiştilor străini care au păşit pe meleaguri buzoiene în 2015, judeţul se regăseşte în a doua jumătate. Potrivit unui clasament întocmit de Eurostat, în Buzău au ajuns anul trecut, în structurile de primire turistică, puţin peste 4.300 de turişti din alte ţări, cifră care plasează judeţul pe locul 32 la nivel naţional. De altfel, România se situează printre statele cu cei mai puţini turişti străini în 2015, circa 2 milioane de persoane. Mult mai bine decît ţara noastră stau Bulgaria, cu 3 milioane de persoane, şi Ungaria - 5 milioane de turişti.Etichete: Buzaul |  ocolesc |  turistii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nedumeritu'
08 august 2016
Dvs. ne intrebati pe noi , cititorii , de ce ocolesc turistii Buzaul? Citind titlul speram sa aflu raspunsul in cadrul articolului! Asa ca raman .... nedumerit!
padurarul
12 august 2016
Intrebare retorica, raspunsul il stie toata tara, nu numai noi buzoienii.Nu este clar ca toti ne ocolesc in primul rand din cauza lipsei infrastructurii rutiere judetene in primul rand, cauza fiind incompetenta consiliului judetean in intregul lui, dar mai ales a presedintilor care vremelnic s-au perindat pe acolo.Megeti pe orice drum judetean din Buzau si clar nu va veti mai dori sa treceti pe acolo.Se fac lucrari de mantuiala si culmea, se mai si face publicitate maxima pe tema asta ca si cum noi nu am sti realitatea.Responsabilitatea apartine stim toti cui, celor care continuu, timp de 26 de ani au guvernat judetul si orasul resedinta de judet.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU