08 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 mai 2019

De ce nu vrea nimeni să reabiliteze Stadionul de atletism

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2014 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

   Reabilitarea stadionului de atletism din Buzău, un teren folosit de sute de buzoieni pentru practicarea sportului în aer liber, este un proiect care bate pasul pe loc. Fonduri pentru realizarea acestuia există, nu însă și constructori dispuși să se ocupe de aceste lucrări. Așa se face că, deși a trecut aproape un an de când municipalitatea a accesat un credit bancar pentru modernizarea stadionului de atletism din Buzău, nici până la această dată nu a fost desemnat un constructor.
    După ce anul trecut autoritățile au luat bani de la bancă, au fost urmați toți pașii pentru organizarea unei licitații în vederea desemnării constructorului care să înceapă rapid lucrările de refacere a stadionului de atletism din Buzău, pentru aducerea obiectivului la standarde cât mai înalte. Numai că nimeni nu s-a arătat interesat de acest contract, astfel că la licitaţia ce ar fi trebuit să aibă loc în această primăvară nu s-a înscris niciun constructor. Autoritățile au încercat să apeleze la un plan B, și anume atribuirea directă a lucrărilor către societatea Urbis Serv, din subordinea Primăriei. Însă, în final, și acest plan a picat.
Din păcate Urbis este angrenat în foarte multe lucrări și nu ar putea prelua și această lucrare. Am încercat să lucrăm cu ei, însă cea mai bună soluție va fi tot o licitație, unde, de data aceasta, sperăm că vor fi și constructori interesați de realizarea acestui stadion de atletism.", a declarat pentru Focus FM Regional viceprimarul municipiului Buzău, Ionut Apostu.
 
    Și ca și cum nu a fost de ajuns, acum autoritățile se văd nevoite să reactualizeze indicatorii din proiect, în urma modificărilor legislative apărute între timp. Cu alte cuvinte, o nouă amânare.
„În aceste zile se lucrează la reactualizarea indicatorilor și a prețurilor pentru că, de anul trecut, știți bine, au apărut o serie de modificări în legislație. Vorbim aici de majorarea salariilor în construcții, de majorarea salariului minim pe economie. Imediat ce prețurile vor fi actualizate, va fi lansată în SEAP o nouă procedură de achiziție și de această dată, sperăm că vor veni constructori interesați pentru a prelua această importantă lucrare.", a mai spus Ionuț Apostu.
 
    Reamintim, autoritățile din Buzău și-au propus să investească peste un million de euro în modernizarea stadionului de atletism. Potrivit proiectului, ar urma să fie realizate piste moderne de tartan, tribune și un loc special destinat încălzirii sportivilor. 


Etichete: atletism |  nimeni |  reabiliteze |  Stadionul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU