03 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 03 iulie 2017

De ce năvălesc clanurile de rromi peste medicii de la U.P.U.

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 1214 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Săptămîna trecută, un grup de rromi surescitaţi au năvălit peste personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Ca de fiecare dată, etnicii rromi au agresat lucrătorii sanitari, au făcut gălăgie, au înjurat şi s-au manifestat specific spre indignarea medicilor, asistenţilor şi a pacienţilor aflaţi în preajmă.

Evenimentele de acest tip, se petrec, din ce în ce mai des, după acelaşi scenariu, însă, autorităţile n-au reuşit niciodată să le preîntîmpine. Nu se ştie din ce cauze cei care ar trebui să facă în aşa fel încît să nu se mai înregistreze situaţii penibile, dar şi periculoase cu o asemenea desfăşurare, dau rateu după rateu.
Ce s-a întîmplat
Un grup de rromi din clanul Pistol au organizat o pomană specifică după ce şi-au îngropat o rudă. Aşa cum o fac în mod tradiţional rromii au scos mesele şi scaunele în stradă şi şi-au pus muzică de jale în boxele date la maximum. La un moment dat unui rrom i s-a făcut rău şi-a ajuns însoţit de zeci de consîngeni la U.P.U., unde au început scandalul asezonat cu agresiuni şi injurii la adresa personalului medical. Aşa se întîmplă frecvent la astfel de evenimente. Ceea ce ştiu cu siguranţă şi autorităţile de forţă menite să preîntîmpine acest fel de evenimente. De ce nu reuşesc aproape deloc? Iată o discuţie interesantă.

Se organizează un dispozitiv

De regulă procedurile interne ale numitelor instituţii de forţă, informate că un grup de rromi organizează o nuntă, un botez sau o înmormîntare, formează un dispozitiv special care monitorizează evenimentul, ştiut fiind gradul de periculozitate, în sensul că, adesea, distracţia sau jalea pe fondul alcoolului, în special, degenerează. Dispozitivul respectiv trebuie să reacţioneze imediat ce se află că un grup de oameni surescitaţi pleacă spre un spital ori altă destinaţie, unde mereu se înregistrează scandaluri şi violenţe. În secunda doi, trebuie să vină şi reacţia, astfel încet, poliţiştii, mascaţii şi, eventual, jandarmeria să ajungă dacă nu înainte, măcar simultan în locaţia vizată de rromi şi să apere obiectivul. Pînă acum, practic, nu avem situaţia ca numitul dispozitiv să ajungă la obiectiv în timp util astfel încît să preîntîmpine violenţele. De ce s-a întîmplat aşa în cazul evenimentelor de la Spitalul Judeţean, secţia U.P.U.? Greu de spus. Oamenii, însă, au nevoie de protecţie din partea statului care înseamnă şi instituţiile de forţă. Aşa e constituţional. Românii plătesc taxe şi impozite statului, iar statul are ca primă obligaţie, în schimb, să-i protejeze.Etichete: clanurile |  medicii |  năvălesc |  peste |  rromi
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU