29 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 29 iulie 2019

De ce marți se desfășoară cea mai importantă ședință CLM Buzău din ultimii ani

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2062 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal programată marți pare să fie cea mai importantă din mandatul primarului Constantin Toma și al aleșilor locali. Și asta pentru că la întâlnirea de marți urmează să se stabilească modul în care mii de oameni din Buzău, încă branșați la sistemul centralizat de încălzire, vor trece iarna, chestiune valabilă și pentru alte mii de copii care învață în școli legate la același sistem centralizat.

Concret, aleșii municipali vor avea de studiat un proiect de hotărâre care prevede, după cum precizează chiar șeful Executivului din Primărie, Constantin Toma, reconfigurarea sistemului de încălzire și apă caldă.

În acest sens, primarul a declarat că „marți se vor lua extrem de multe măsuri legat de ceea ce înseamnă reconfigurarea, reproiectarea unui alt sistem de producere și livrare a energiei termice în Buzău. (..) Legat de această treabă, este cea mai bogată ședință de Consiliu Local de până acum. Au fost probleme legate, în primul rând, de acest proiect major care înseamnă un nou sistem de încălzire în municipiul Buzău, plus încălzirea de la școli, așteptăm să vedem pe ce bani putem conta pentru a veni și cu o rectificare la economiile făcute până acum, înainte de a apărea rectificarea de buget la nivel de buget național, care, am înțeles că va fi pus în Ședința de Guvern de pe 31, nu mâine, poimâine, dar până atunci noi putem rectifica în baza economiilor făcute. S-au adunat multe decizii, propuneri de decizii pe care le vom lua acum. Este cel mai important lucru.”, spune  Toma.

În același context, primarul a ținut să explice că totuși lucrurile sunt pe muchie de cuțit: ”Suntem în termen, atât cu sistemul general de încălzire, inclusiv încălzirea la școli. Suntem pe muchie de cuțit, dar suntem în timp. Și acum vom aloca și banii pentru aceste două proiecte majore.”.

Așadar, ședința de marți a CLM Buzău incumbă o responsabilitate imensă atât pentru promotorii proiectului, adică primarul și colaboratorii să din Executiv, dar și pentru aleșii locali care vor trebui să înțeleagă foarte bine și să voteze ca atare un aspect extrem de important de care depind viața și sănătatea a mii de buzoieni.


Etichete: Buzău |  desfășoară |  ședință |  importantă |  marți |  ultimii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU