20 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 martie 2019

De ce i-a luat primarul Toma maşina şi secretara vicelui Neder

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
5 voturi 2604 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Scandal la vârful Primăriei Buzău. Tensiunile au apărut între primarul Constantin Toma şi viceprimarul Andrei Neder iar punctul culminant a fost atins luni seară, când, deranjat de anumite declaraţii făcute de viceprimar, edilul-şef a decis să-l sancţioneze pe secundul său, lăsându-l fără maşină de serviciu. Relaţia dintre cei doi şefi ai Primăriei Buzău nu a fost prea roz în ultima vreme, mai ales după ce consilierii locali ALDE, formaţiune politică din care provine şi vicele Andrei Neder, au renunţat la alianţa cu PSD şi au ales să voteze împotriva unor proiecte promovate de municipalitate. Scânteia care a aprins scandalul a fost însă reprezentată de o serie de declaraţii făcute de viceprima ratunci cind, în cadrul unei emisiuni televizate, Andrei Neder a vorbit despre problemele care ar exista în cadrul societăţii de transport în comun, despre faptul că autobuzele, recent achiziţionate ,nu ar fi sigure pentru călători.  
"Probabil abordarea subiectului cu societatea TransBus a surprins, în primul și-n primul rând, șoferii care activează în cadrul companiei TransBus, unii dintre ei chiar au venit la mine pentru că nu mai aveau în altă parte unde să se adreseze, asta după ce au făcut destule sesizări către conducerea companiei. Au venit și au spus că sunt anumite probleme vis-a-vis de mașinile pe care le au în folosință și aici mă refer, în primul rând, la starea mașinilor la ora actuală pentru faptul că nu au o siguranță că pleacă în traseu și mai se și întorc. Nu sunt probleme de siguranță ale cetățenilor, să concluzionez foarte, foarte clar acest lucru, este strict problema unui autovehicul care poate să plece, dar nu se mai poate întoarce", a declarat viceprimarul Buzăului, Andrei Neder. 
Dimineaţa, cînd a venit la Palat... 
Declaraţia de seara trecută l-a costat pe viceprimarul Buzăului. Dimineaţă, când a ajuns la serviciu, a aflat că a rămas fără şofer şi maşină de serviciu. "Am fost înștiințat dimineață, de către șoferul meu, nimeni din personalul conducerii sau chiar personalul administrativ din primăria municipiului Buzău, a venit șoferul care până acum îmi deservea activitățile pe care le am în cadrul primăriei și m-a anunțat că a fost înștiințat că, de astăzi înainte nu mai este în subordinea mea, nu mai este, să spunem așa, șoferul meu și va sta la bază primind ordine directe de la departamentul administrativ. Nu vreau să condamn pe nimeni pentru ceea ce s-a întâmplat pentru incidentul din această dimineață, dar probabil... știți, există un proverb în limba română care spune că adevărul, de cele mai multe ori, doare. Întotdeauna am spus adevărul și tocmai din această cauză vreau să mă țin în continuare să spun numai adevărul. Probabil că aparițiile mele din ultima perioadă, mă refer aici în conferința de presă sau în transmisiunea de aseară, a deranjat puțin", a adăugat viceprimarul Andrei Neder. 
Mai mult, primarul Constantin Toma se declară extrem de nemulţumit de activitatea de până acum a lui Andrei Neder şi a anunţat că îl lasă şi fără sarcinile administrative. 
"Am hotărât, de astăzi, să-i iau toate sarcinile curente. Oricum, nu le îndeplinea și să-i dau un birou mai mic și să se gândească la proiectele dumnealui, acelea pe care nu le-a făcut și pe care le-am lăsat eu să le facă până acum. Iar în momentul în care va veni cu un proiect serios, îi dau și mașina, îi dau și secretara, îi dau tot. Să le ducă la capăt, dar trebuie să vină cu un proiect serios. Voi lua toate sarcinile directe pe care le are, și birou, și secretară, și mașină și îi dau un birou mai mic ca să poată să vegeteze și să doarmă cum a dormit în aceștia aproape trei ani. Lucrez fără 60% din personal și nu am nicio problemă să lucrez și fără viceprimar că oricum, nu prea se întâmpla nimic cu el", a spus edilul orașului, Constantin Toma.

Dar şi politic...

Pe de altă parte, scandalul are şi o conotaţie politică, deja punându-se problema schimbării lui Andrei Neder din funcţia de viceprimar. Primarul Constantin Toma a avut deja o primă discuţie în acest sens cu liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu: "Nu este vorba numai de acum, este vorba despre tot ceea ce înseamnă acest partid care se numește ALDE în acest moment. Așa cum se știe de o bună perioadă, mai ales după ce s-a refăcut acolo acel pol, care a ajutat, între ghilimele, Buzăul să se dezvolte în ultimii douăzeci de ani, până în 2016, mă refer la domnul Boșcodeală, mă refer la domnul Bârlă, mă refer la domnul Adrian Mocanu şi alţi domni care au ales să intre în campanie electorală un pic mai devreme. De decizia, PSD dacă o va cere, îmi văd de treaba mea, am vorbit şi cu domnul preşedinte Marcel Ciolacu,  m-a încurajat să iau deciziile care cred că sunt bune pentru această etapă, numai în sensul de dezvoltare a oraşului nostru", a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.Etichete: maşina |  Neder |  primarul |  secretara |  vicelui
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 1   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU