11 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 11 septembrie 2017

De ce au fost amînate măsurile radicale din P.N.L.

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1666 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Deciziile importante şi radicale despre care s-a vorbit în interiorul organizaţiei judeţene a P.N.L. şi nu numai, în ultima vreme, că se vor lua în cursul lunii septembrie, au fost amînate. La sfîrşitul săptămînii trecute a fost programată o şedinţă a celui mai înalt for de conducere a filialei liberale buzoiene, în cadrul căreia, se zvonise în partid, ar fi trebuit să se ia decizii cu mare impact. Zvonurile, unele cu aspect de informaţii, spuneau că după o evaluare, ar fi urmat ca Adrian Zoican, preşedintele organizaţiei municipale Buzău să fi fost revocat din funcţie, iar organizaţia san dizolvată,totul pe fondul conflictului cunocut dintre actualii sefi de la judet ,respectiv de la organizatia municipala Buzau.  
      Într-adevăr, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean de joia trecută, s-a discutat despre activităţile de la municipiu, dar şi de la alte organizaţii din teritoriu, dar nici vorbă despre hotărîri atît de drastice, deşi, surse din partid susţin că se pregătise şi un interimar în locul lui Zoican în persoana consilierului independent Constantin Ionescu, chestiune de care n-ar fi fost străină nici conducerea de la Bucureşti a partidului. După trei ore de discuţii, B.P.J. al P.N.L. Buzău s-a încheiat fără o hotărîre importantă.  
De ce, totuşi, nu s-a întîmplat nimic
Liberalii avizaţi, dar şi persoane cu putere şi influenţă din alte partide, sau fără preferinţe politice, au negociat şi negociază anumite funcţii din P.N.L. Marea miză a acestor discuţii şi acţiuni, spun sursele noastre, dar şi controlarea unor consilii locale sau chiar a majorităţii din Consiliul Judeţean, sînt viitoarele alegeri locale şi generale, care sînt pregătite încă de pe acum. P.N.L., deşi slăbit şi plin de datorii, rămîne un partid cu brand şi structuri funcţionale în teritoriu, aşa încît e interesant pentru multe grupuri de interese din interior şi exterior. Apoi, liberalii au şi o serie de consilieri locali, judeţeni şi municipali, de votul cărora depind adoptarea unor hotărîri care vor fi aducătoare de voturi, dar şi de fonduri.
Prin urmare, P.N.L. poate face sau strica majorităţi în aceste consilii alese la nivelul municipiilor Buzău şi Rîmnicu Sărat, dar şi la Consiliul Judeţean.

Care e marea problemă a liberalilor buzoieni


P.N.L. Buzău are însă mari probleme cu datoriile atît către municipalitate, gene­rate de sediile din oraş, dar şi la alţi furnizori precum şi către Centrul partidului. În aceste condiţii, pentru ca partidul să funcţi­oneze, e nevoie de o infuzie masivă de bani. Ei bine, tocmai pe aceste zone s-au dus şi se vor duce negocierile. Cine şi ce negociază e o altă problemă. Sursele noastre spun că sînt interesaţi de preluarea puterii în P.N.L. Buzău, pe de-o parte Ionel Tescaru şi familia deputatului P.M.P. de Buzău Adrian Mocanu, iar pe de altă parte chiar primarul Constantin Toma şi grupul său de susţinători pesedişti ori penelişti, precum deputatul de la distanţă, Cezar Preda. Tescaru, de pildă, ar vrea să încerce să manevreze Consiliul Local Municipal Buzău, prin consilieri P.N.L., P.S.Ro., P.M.P. şi independentul Ionescu, care ar deveni şi el liberal, iar Toma ar vrea, dimpotrivă, să controleze el C.L.M. împreună cu consilieri pesedişti fideli plus cei ai liberalilor sau eventual să poată candida pentru şefia Palatului Comunal din partea P.N.L. dacă relaţiile sale în P.S.D. se vor strica iremediabil cum se speculează, deja, că s-ar putea întîmpla. Altfel, cine va plăti datoriile va controla partidul, va face jocurile în primării şi consilii, va face şi desface liste la alegerile locale şi generale. Aşadar, temporizarea de miercuri n-a fost altceva decît o ridicare a acestei mize financiare.Etichete: amînate |  măsurile |  radicale
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU