16 [DEC 17] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 16 decembrie 2017

De 4 luni fara salarii

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2491 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 De patru luni merg la serviciu zilnic, dar la final de lună pleacă acasă fără leafă. Fac analize pe teren, studii în laboratoare, iar când stau la birou scriu zeci de documente. Totul fără să mai fi luat vreun ban încă din luna septembrie. În această situații sunt angajații Oficiului  de Studii Pedologice şi Agrochimice Buzău, care au ajuns la limită după ce nu și-au mai primit banii de atîta timp. Și de parcă nu era de-ajuns, ei sunt nevoiți să muncească în plus, pentru că numărul angajaților este insuficient, fiind o criză acută de specialiști în pedologie. Angajații unei instituții din Buzău vin la serviciu și-și fac treaba ca la carte, fără să mai primească nici un ban la leafă. Este vorba despre cei șase angajați ai Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice  care nu și-au mai primit salariile din luna septembrie. Cu toate acestea, oamenii au muncit din greu și, potrivit raportului prezentat de directorul interimar al insituției, toate sarcinile trasate anul acesta au fost duse la bun sfârșit.

Din luna septembrie nu am mai putut acora salariile personalului angajat. Cu toate acestea, toate obiectivele porpuse a fi realiyate în anul 2017, au fost predate, recepționate la termen.
Cei șase angajați, respectiv un pedolog, 2 tehnicieni, un chimist, un economist care ocipă și funcția de director interimar și un referent, desfășoară o muncă laborioasă. Au de efectuat atât  studii și analize pe teren, cercetare în laborator, dar și întocmire de rapoarte.  Cu alte cuvinte, angajații se descurcă foarte greu mai ales că instituția ar avea nevoie de mai mulți specialiști, dar din păcate, există o criză acută de pedologi.
 Directorul interimar al  Oficiul de Studii Pedologice ,Alisa Gheorghe spune ca instituria are si alte probleme:
Ne confruntăm cu o criză acută de personal de specialitate, pedologi. Nici o facultate nu are la absolvire pedolog. Pe aceștia din urmă îi pregătim, îi formăm. La ora actuală, Ofociul mai are un singur pedolog, doi tehnicieni, un chimist , un economist- în persoană- și un referent. Este cercetare, este o muncă grea, interesantă și frumoasă, dar trebuie să reușim să avem și aprobările necesare pentru a putea să facem și angajările de rigoare."
Problemele, aduse joi  la cunoștința prefectului județului în ședința Colegiului Prefectural, și-ar putea găsi rezolvarea săptămâna viitare. Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Buzău se află în subordinea Direcției Agricole Buzău și este o instituție care se autofinanțează.Etichete: salarii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU