17 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 17 martie 2017

Datorie bombă, descoperită în Palatul Comunal. Ce efecte va avea asupra buzoienilor

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2399 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Lovitură dură pentru Primăria Municipiului Buzău. Municipalitatea va fi nevoită să achite circa 18 milioane de lei statului, în contul unor datorii ale Regiei Autonome Municipale Buzău.

Este vorba despre neplata unor sume ce reprezintă TVA la diferenţa de preţ pentru fiecare gigacalorie suportată de municipalitate. Plăţile ar fi trebuit efectuate încă din 2014, însă cum nu s-a întîmplat acest lucru a urmat un proces lung în justiţie. Sentinţa finală a venit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis definitiv că sumele din TVA trebuie plătite. În aceste condiţii, Primăria Buzău va trebui să achite statului suma de aproape 18 milioane de lei.

Primarul Constantin Toma se aştepta la o asemenea decizie, a dezvăluit joi seară, în emsiunea Focus News de la Focus Tv: "Dacă într-o zi nu se întîmplă ceva rău, în sensul să mai aflu cîte ceva, cum am aflat, de exemplu despre chestiunea cu pronunţarea în acel proces de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care vom mai fi buni de plată cu încă 18 milioane de lei, adică 4 milioane de euro. E vorba despre acea TVA neplătită la factura de căldură pe 2014".

Decizia magistraţilor ar putea cîntări enorm în luarea unei decizii de către municipalitate cu privire la viitorul RAM Buzău. Regia este gaura neagră a Primăriei, a spus în repetate rînduri, în ultima perioadă, primarul Constantin Toma. Edilul-şef a subliniat că primăria nu mai poate aloca fonduri semnificative pentru RAM în contul căldurii furnizate în apartamentele buzoienilor, aşa că cel mai probabil preţul gigacaloriei suportat de populaţie va putea creşte simţitor.Etichete: asupra |  bomba |  buzoienilor |  Comunal |  Datorie |  descoperita |  efecte |  Palatul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU