29 [IAN 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 29 ianuarie 2014

Daniel Tudor, urmărit penal în dosarul „Carpatica Asig”

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2309 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Daniel Tudor, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) şi soţ al senatoarei PNL de Buzău Doina Tudor, este urmărit penal în dosarul „Carpatica Asig”. Tudor este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Conform D.N.A., în perioada mai - iunie 2013, Ilie Carabulea Ilie, Marian Mîrzac şi Radu Mustăţea, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. "Prin iniţierea, respectiv, constituirea acestui grup infracţional, Carabulea Ilie şi Mîrzac Marian au reuşit, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra activităţii societății de asigurări respective, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave", susţin procurorii. Gruparea infracţională a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea şi Daniel George Tudor, funcţionari cu atribuţii de conducere şi execuţie în cadrul ASF. Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada martie - aprilie 2013, Tudor, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcţionarii ASF care evidenția deficiențe grave la societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea, nereguli ce ar fi impus obligatoriu o majorare de capital în cuantum de 15 milioane de euro și suspendarea autorizării de funcţionare, până la remedierea deficiențelor. Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, şi Radu Mustăţea, membru în CA al acestei companii, au fost reţinuţi, marţi seară, de procurorii anticorupţie, care propun arestarea lor. Reţinerile au fost dispuse în urma audierilor de marţi de la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Cei trei vor fi prezentanţi miercuri Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. 
În dosarul „Carpatica Asig” au fost reţinuţi Ilie Carabulea, Marian Mîrzac şi Radu Mustăţea.


Etichete: Carpatica Asig |  Daniel |  dosarul |  penal |  Tudor |  urmărit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Sfarsitul dinastiei Tudor
31 ianuarie 2014
Toata lumea stia si tot toata lumea se prefacea ca nu vede si nu aude. Tudor a fost si este un infractor economic ce si-a plasat in institutiile statului rude si oameni apropiati pentru a controla si capusa acestea,un sistem folosit de structurile mafiote de fapt. Lacom si spagar acest Tudor a adus numai rusine si scarba ! Sper sa dispara definitiv de pe scena !


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU