07 [FEB 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 februarie 2013

Cutremure în Vrancea şi Marea Neagră

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 1179 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro

Un cutremur de magnitudine 3 pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea, joi dimineaţă, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului.

Seismul s-a produs la ora 04:55, la o adâncime de 127 de kilometri, în apropiere de oraşele Focşani (32km), Râmnicu Sărat (40km), Mărăşeşti (42km), Covasna (50km), Tecuci (55km).

În aceeaşi noapte a mai avut loc un alt cutremur de magnitudine 3,1 pe Richter, la ora 00:45, şi în Marea Neagră, la o distanţă de 7km faţă de Mangalia.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, declară că un cutremur cu magnitudinea sub 7 pe scara Richter poate avea loc oricând în România, însă unul peste 7 nu este posibil în următoarea perioadă.

'Oricând e posibil un cutremur, cel puţin cu o magnitudine până în 7 este posibil (...) Un cutremur de magnitudine sub 7 nu pune problema de pierderi de vieţi omeneşti şi de bunuri materiale. Unul de peste 7 rămâne în discuţie. Am rămas şi rămân la convingerea că deocamdată nu e posibil', spune că Gheorghe Mărmureanu.

Expertul crede că seismele din Vrancea sunt cele mai periculoase din România, mai ales cele adânci.

'Din analizele noastre, analize istorice făcute pe ultimii 600 de ani, rezultă că următorul mare cutremur va fi de foarte mare adâncime, de 130-140, care până la urmă este un mic avantaj, pentru că energia se descarcă pe o suprafaţă mai mare', precizează Mărmureanu.


Etichete: Marea |  Neagră |  Richter |  Vrancea |  Cutremur
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU