28 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 octombrie 2014

Cum vor P.D.L.-iştii să-i 'încalece' pe liberali

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 1710 vizualizari 3 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Cum vor P.D.L.-iştii să-i 'încalece pe liberali


P.N.L. 8 primari - P.D.L. 0
Evident că datele din teren le dau dreptate vechilor liberali să „mârîie” împotriva pe­deliştilor. PDL a rămas, după trecerea devastatoarei „Ordonanţe Dragnea“, fără nici un primar. 

Şi asta pentru că mulţi dintre ei n-au mai vrut să lucreze sub nici o formă cu Cezar Preda, mai ales că acesta din urmă clamase de nenumărate ori că nu mai este interesat să revină la conducerea organizaţiei judeţene. Iată că deşi nu ocupă nici o funcţie de conducere la Buzău, ACL este condus în municipiul reşedinţă de judeţ de Cezar Preda şi oamenii săi. 
La nivel de judeţ însă, PNL a reuşit să păstreze 8 primari şi de aceea peneliştii nu prea înţeleg de ce Preda, cu zero primari, are pretenţii de lider ACL. 


Organizaţia P.N.L. aflată acum în plină campanie electorală pentru ale­gerile prezidenţiale din 2 noiembrie se află într-o situaţie oarecum specială.    
   
După cum evoluează lucrurile, în mod public, chiar după scrutinul prezidenţial, indiferent de rezultatul pe care-l va repurta Kla­us Iohannis, foştii PDL-işti vor face totul pentru a prelua puterea în ACL, adică în PNL, rezultat din fuziunea prin absorbţie a lui PDL, acum consfinţită şi de Justiţie. De altfel, deputatul Cezar Preda, care a rămas fără nici un primar pedelist, este cel mai vocal reprezentant al ACL în întâlnirile cu presa. 

Surse din interiorul Alianţei susţin chiar că foştii pedelişti au ordin de la copreşedintele Vasile Blaga să încerce să apuce frâiele în organizaţiile judeţene şi locale şi astfel să-i supună pe vechii penelişti la ordinele pedeliştilor. La Buzău, acţiunea e cu atât mai uşoară cu cât după plecarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, la PSD, însoţit de o mulţime de primari şi consilieri, organizaţia judeţeană PNL a fost pur şi simplu decimată. Rămasă fără oameni cu funcţii şi fără resursele financiare asigurate în cea mai mare parte prin aportul lui Bîgiu, PNL e o pradă facilă pentru Preda, care se comportă deja ca lider al Opoziţiei de la Buzău. 

Foştii pedelişti conduc campania electorală

Pedeliştii, atâţia câţi au mai rămas, conduc, deja, ostilităţile în ACL Buzău. Campania pe municipiul Buzău, cel puţin, este organizată şi condusă de George Vlad, recent revenit alături de Cezar Preda, după un periplu prin PMP. Vlad conduce grupurile de militanţi în oraş şi se implică în tot ce înseamnă acţiune de campanie electorală în aceste ultime zile dinaintea turului întâi de scrutin. Tot George Vlad se ocupă cu munca de lămurire a unor pedelişti care au renunţat la politică, în ideea de a-i readuce „pe calea cea bună“. 

De bună seamă însă liberalii care au rămas în partid după defectarea lui Bîgiu nu privesc cu ochi buni „ocupaţia pedelistă a lui Preda“, care, după ce a distrus PDL, şi-a găsit un loc de refugiu în PNL, partid pe care l-a dezonorat de nenumărate ori în mod public. Etichete: bigiu |  george vlad |  iohannis |  pnl buzau |  preda |  acl buzau
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 2   0

Comentarii

cristi
28 octombrie 2014
Domnul george vlad este un tanar care promite in politica buzoiana ,un om care se bate pentru drepturile buzoienilor UN CASTIG PENTRU PDL
mihai
29 octombrie 2014
Daca blatistul de Preda acapareaza si restul de PNL , dl. "dr.ing" Boscodeala va fi in extaz! Opozitia la Buzau va fi doar praf in ochii votantilor!
andrei
29 octombrie 2014
CIOLACU +EMANOIL NEAGU =DOI BAGABONTI POLITICI CARE STAU NUMAI IN BARURI


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU