16 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 16 ianuarie 2020

Cum va arăta bugetul Buzăului pe 2020

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2891 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primele calcule arată că municipiul Buzău va avea în acest an un buget mai mare, iar investițiile ar putea fi demarate mult mai devreme ca în 2019. Asta pentru că proiectul de buget este aproape gata, urmând ca în câteva zile să fie pus în dezbatere publică, iar în primele zile ale lunii februarie să fie deja supus aprobării Consiliului Local. În total, 50 de milioane de euro ar putea fi puși la bătaie , adică un buget cu aproape 3 milioane de euro mai mare decât anul trecut. 

Proiectul de buget al municipiului Buzău este aproape gata. Primele calcule au fost deja făcute,  banii au fost împărțiti pe capitole, iar planul așternut pe hârtie îl mulțumește pe primarul Constantin Toma. Asta pentru că la numărătoare au ieșit în total aproape 50 milioane de euro, adică un buget cu aproape 3 milioane de euro mai mare decât cel cu care a pornit la drum Primăria Buzău în 2019. Edilul a explicat că 2020 pornește cu un excedent de 12 milioane de lei, bani care au venit din încasările record de la Direcția de Taxe și Impozite, dar și din cheltuieli reduse.
În jur de 50 de milioane de euro. Anul trecut am avut în jur de 48 de milioane. Am mai luat cât era din  sumele de recuperat din trecut, circa  2 milioane de euro,  deci ne-am apropiat de 50 de milioane de euro. A fost un an bun iar asta s-a văzut în oralul Buzău”, a declarat Constantin Toma.
Bugetul ar putea fi însă și mai mare dacă Primăria ar reuși să adune și mai mult din restanțele populației. Mai exact, 9 milioane de euro ar mai avea buzoienii de plătit către bugetul local. În general este vorba despre amenzi neachitate la timp, bani din care primarul speră să colecteze anul acesta măcar 2 milioane de euro, cam cât a adunat și anul trecut din taxe și impozite.
”Anul trecut, gradul de colectare a fost aproape de 90 la sută, un record pentru municipiul Buzău. Am plecat în 2016 cu 78 la sută, am ajuns deja la un grad de încasa la firme de peste 96 la sută. Avem mari probleme însă pe persoanele fizice unde gradul de colectare e de 75- 76 la suta, dar avem mari probleme și cu încasarea amenzilor. Avem 60-70 de mii de amenzi neîncasate, e foarte complicat să le recuperăm asa repede, din cauza legii.”, a mai spus Toma.
Bugetul în forma sa actuală va fi lansat în dezbatere publică pe 20 ianuarie, urmând ca pe 10 sau 11 februarie să ajungă pe masa aleșilor locali pentru aprobare. Dacă bugetul va primi votul consilierilor , municipalitatea va putea începe și primele investiții programate pentru anul acesta, cu aproape două luni mai devreme decât anul trecut.Etichete: arăta |  bugetul |  Buzăului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU