05 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 05 martie 2019

Cum se modifică Regulamentul parcărilor

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2084 vizualizari 0 comentarii

Noul regulament de organizare și funcționare a parcărilor din municipiul Buzău a intrat în linie dreaptă. Noile tarife pe care vor fi obligați să le suporte șoferii care ajung cu mașinile în centrul orașului sau pe marile bulevarde dar și buzoienii care vor un loc de parcare asigurat în jurul blocului au trecut de etapa dezbaterii publice. Totuși ca să intre în vigoare, noul regulament mai are de trecut un hop: cel al aprobării în consiliul Local, etapă ce va avea loc chiar peste două zile, când aleșii locali se vor întruni într-o ședință extraordinară. După ce va fi votat, tariful pentru parcările de reședință va crește de la 90 la 120 de lei pe lună, iar taxa pentru o oră de staționare în parcările publice va crește cu trei lei.Normalitate și ordine. Asta vor să obțină autoritățile locale prin implemnetarea unui nou regulament de funcționare și organizare a parcărilor din municipiul Buzău. Este un plan amplu pe care au început să-l pună în aplicare încă de anul trecut, iar de atunci, au tot apărut reguli noi. Ultimele modificări au fost puse pe hârtie chiar în acest an , iar în două zile vor ajunge  și pe masa aleșilor lcoali. Proiectul a trecut de perioada dezbaterii publice , ceea ce însemnă că mai are de trecut un hop până când noile reguli vor trebui respectate.In legatura cu acese aspecte,iceprimarul Ionut Apostu a declarat pentru Focus FM Regional:,,In sedinta de miercuri,va intra pe ordinea de zi proiectul pentru parcari,insa,dupa adoptatrea acesti nou Regulament,va mai fi nevoie de o noua hotatrire CLM prin care vom da in administrare societatii Urbis atit parcarile de resedinta cit si parcarile publice cu plata.Dupa adoptarea acestei hotariri ,Urbis va intra ,efectiv, in piine."Concret, prin noul regulament se va modifica modalitatea de taxare a pacărilor în sensul că vor fi instalate, până la finele anului, parcometre și de asemenea va fi introdusă modalitatea de plată prin sms.

Pe de altă parte, vor fi majorări substanțiale, atât la pacrările de reședință cât și la cele publice. De exemplu, buzoienii care vor un loc de parcare în jurul blocului vor plăti 120 de lei în loc de 90 cât este în present. Diferența va fi folosită ăpentru întreținerea spațiilor verzi din jurul locurilor de parcare:,,stiti ca a fost odezbatere legata de faptul ca de la 90 de lei va creste taxa la 130 de lei pentru locul de parcare de resedinta.iar ideea era ca diferenta sa se fi alocat asociatiilor de proprietari pentru ingrijirea spatiilor verzi.Acest mod nu era posibil legal dar ,iata ca s-a gasit o modalitate legala pentru a introduce in regulament aceasta problema astfel incit Urbis serv socitatea care va incasa  taxa de parcare de resedinta  se obliga sa intretina si spatiilue verzi adiacente"a mai spus vicele Apostu pentru aceeasi sursa.

 

Mai scumpe vor fi și parcările publice din zona roșie a municipiului, respective centrul orașului. Aici este cel mai mare haos iar mulți dintre șoferii care își lasă mașinile acolo nu respect nicio regulă, lăsăndu-și mașinile toată ziua fără să plătească niciun leu.Din nou viceprimarul Apostu:,In acest moment, vin cetatenii, parcheaza inainte de 8 dimineata ,atunci cind  parcagii nu sunt la programul de lucru si parasesc parcarea dupa ora 16, cind de asemenea, lucratorii Urbis au iesit,deja,din program din parcarile publice cu plata fara sa achite vreun leu . Prin aceasta hotarire vom intra in normalitate."

Potrivit noului regulament, în parcările publice va fi implemnetat sistemul de plată progresivă, iar taxa pentru o oră de staționare va crește cu trei lei.

 


Etichete: modifica |  parcarilor |  Regulamentul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU