28 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 septembrie 2018

Cum scapă poliţiştii locali de probele sportive

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2022 vizualizari 0 comentarii

Sînt la un pas de a scăpa de testarea fizică pe care erau obligați să o susțină potrivit unei hotărâri de consiliu local adoptată în această vară. Este vorba despre polițiști locali din municipiul Buzău, cărora aleșii municipali le-au pregătit un pachet de probe sportive menite să le testeze nivelul de pregătire fizică. Conform hotărîrii, oamenii legii aveau de trecut câteva probe cu bareme clare de viteză și rezistență, care să arate că sunt pregătiți să intervină și în cazuri cu violenţă, în care trebuie să ţină piept unor infractori cu o condiţie fizică bună.    
Decizia a ridicat numeroase discuții și dezbateri și chiar un proces în instanță, fiind contestata de polițiștii locali, pentru ca în final sa ajunga sa fie pusa în aplicare. În perioada 20-24 august a fost planificată susținerea probelor sportive. Însă, surpriză. Niciunul dintre cei ce urmau să fie testatți nu a avut o adverință pe care să scrie ”apt pentru effort fizic”, fapt care a împiedicat susșinerea efectivă a probelor. Situația  a fost mai apoi dezbătută și la Primăria Buzău, unde pe 27 august a avut loc o înmtâlnire cu autoritățile locale, medici de familie și alte persoane de referință din domeniu. În final, s-a ajuns la concluzia că nu are cine să elibereze aceste documente pentru că medicii de familie refuză să o facă.
Iniţiatorul este nemulţumit
Decizia revocării acestui proiect nu este pe placul inițiatorului primului proiect care spune că o adeverință medicală ar fi trebuit eliberată de medicul de familie al fiecărui polițist local.  
„Din punctul meu de vedere, era nevoie de o adeverință medicală de la medicul de familie care te avea pe tine, ca și pacient, în evidență, dacă nu ai în spate anumite afecțiuni care să-ți pumă viața în pericol, dacă faci un anumit efort. Atâta timp că ești apt sănătos pentru un efort fizic în slujba și-n meseria în care ești angajat. Nimic mai mult. Nu vorbim de chestiuni de efort sau de performanță pe care ți-l dă un medic de medicina muncii sau un medic sportiv.”, a declarat Constantin Ionescu, consilier PNL în CLM Buzău.

Se votează vineri

În plus, în expunerea de motive, cei care au inițiat proiectul privind revocarea susţinerii probelor sportive, se mai arată că „această revocare este necesară şi pentru a elimina naşterea unor litigii judecătoreşti născute împotriva acestui act administrative, care oricum nu poate fi pus în aplicare”.  Noul proiect va junge maine pe masa aleşilor locali care acum practic sînt nevoiţi să anuleze prin vot ceea ce au decis tot prin vot în urmă cu câteva luni.Etichete: locali |  poliţiştii |  probele |  scapă |  sportive
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU