27 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 27 iulie 2018

Cum scapă de probele sportive unii polițiști locali.

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2144 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Chiar dacă nu au condiție fizică și nu ar promova probele sportive nu vor putea fi concediați. Este vorba doar despre o parte dintre angajații Poliției Locale din municipiul Buzău care, potrivit unei hotărâri adoptate în Consiliul Local  Municipal,ar trebui să treacă printr-o serie de examene menite să le testeze condiția fizică. Mai exact, despre polițiștii locali angajați cu statul de funcționar public care,conform legii, nu ar putea fi dați afară dacă nu trec o probă sportivă. Dată fiind situația, astăzi, aleșii locali au venit cu o competare la proiectul adoptat ,în urmă cu câteva săptămâni ,astfel încât, aceștia sunt scutiți de susținerea probelor sportive. Ceilalți, personal contractual, vor fi supuși testelor de rezistență, iar dacă nu le vor promova, vor fi concediați.
Discuții aprinse ,vineri la prinz,în ședința Consiliului Local, iar mărul discordiei a fost, din nou,subiectul  polițiștilor  locali. Mai exact, o serie de clarificări dar și modificări aduse la proiectul adoptat în urmă cu câteva săptămâni prin care polițiștii locali erau obligați să susțin probe sportive.
Protagoniștii dialogului au fost inițiatorul proiectului, liberalul Constantin Ionescu și secretarul municipiului, Eduard Pistol. Timp de câteva minute, cei doi s-au acuzat reciproc cu privire la modul în care în proiectul votat s-a strecurat un paragraf prin care este prevăzut clar că nepromovarea probelor sportive atrage, după sine, concedierea. De altfel această dispută a fost începută încă de acum câteva zile, când s-a observat ,pentru prima data existenta unui paragraf,care ,conform initiatorului,nu a fost scris in proiectul depus la Primăria Buzău.

Discuțiile au continuat și au fost întreținute și de primarul Constatin Toma și consilierul Ion Barbu , pentru ca în final, tot secretarul Eduard Pistol să fie și cel care vine cu o noutate pentru polițiștii locali. Concedierea se va face doar după ce va fi dat un aviz de la Medicina Muncii prin care se va arată dacă angajatul este apt de muncă sau nu.
Chiar și așa , polițiștii locali angajați cu statul de funcționari publici nu pot fi concediați dacă nu vor promova probele sportive. Asta au descoperit de curând angajații Primăriei motiv pentru care ,vineri, s-a votat o completare la proiectul inițial prin care i-au scutit de probele pe cei aflați în această situație.
 :
În concluzie, probele sportive vor fi susținute doar de personalul contractual, adică puțin peste 2oo de polițiști locali din cei peste 400 câți are municipiul Buzău. Aceștia vor putea fi ,însă ,concediați dacă nici după cele 90 de zile de la primul examen nu vor promova întrecerile sportive. Dosarul lor va ajunge la medicina muncii care va decide dacă angajatul mai este apt pentru postul pe care îl ocupă.  
Decizia nu a fost însă agreată de inițiatorul proiectului care a și anunțat că nici el și nici colegii de partid nu vor vota această modificare,ceea ce au si facut.

La rândul lor, sindicaliștii de la Poliția Locală consideră că este decizia luată astăzi este discriminatorie și intenționează ca marți când au o întâlnire cu prefectul județului pe această temă să pună în discuție și acest aspect.Etichete: locali |  polițiști |  probele |  scapă |  sportive
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU