28 [OCT 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 octombrie 2016

Cum s-au votat proiectele parcărilor şi Crîngului în C.L.M.

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 1620 vizualizari 2 comentarii redactie@focustv.ro

Toate proiectele de hotărîri aflate ieri pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal au fost votate, chiar dacă la anumite puncte s-au iscat discuţii aprinse. Prin urmare, în curînd, buzoienii vor plăti o taxă lunară la Primărie dacă vor să aibă un loc de parcare asigurat. Proiectul prin care autorităţile locale intenţionează să pună capăt problemei lipsei parcărilor din municipiul Buzău a fost adoptat de consilierii municipali. Este vorba despre un proiect care prevede că orice proprietar al unei maşini mai uşoare de 3,5 tone va avea, în schimbul unei taxe, propria parcare în faţa blocului. Valoarea taxei este de minim 10 lei pe lună, în cazul persoanelor fizice. Locul de parcare este asigurat între orele 16 şi 8 dimineaţa. În cazul în care numărul solicitanţilor va fi mai mare decît cel al locurilor de parcare , cîştigătorul va fi desemnat în urma unei licitaţii. În şedinţa de consiliu local de ieri, au fost discuţii aprinse pe marginea acestui proiect. Unii aleşi au arătat că nu sînt suficiente parcări în raport cu numărul autovehiculelor din oraş. „La acest moment, nu sînt, din punctul meu de vedere, locuri de parcare, decît maxim 15-20 la sută pentru a satisface necesitatea de parcaje la nivelul municipiului Buzău. Vă propun, şi cred că era corect ca la acest moment, să aprobăm un studiu de oportunitate, de necesitate, la nivelul municipiului Buzău, să vedem care este necesarul de parcări, a spus consilierul independent Constantin Ionescu. Autorităţile locale au respins însă, propunerea consilierului local. “Necesitatea este evidentă. Este un haos în întreg oraşul. În momentul acesta, avem 10-15 la sută din parcări amenajate. Conform acestui regulament, trebuie să faci paracrea perfectă, să o trasezi, să o numerotezi. Vom vorbi cu şefii de asociaţii şi vom avea toate informaţiile legate de numărul de maşini. Dacă o lungim foarte mult, nu o să mai reuşim să facem nimic. Studiile astea costă şi nu cred că este cea mai practică soluţie”, a argumentat primarul Constantin Toma. Un alt proiect important votat de consilierii municipali este cel cu privire la de trecerea din domeniul public al statului și administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău și administrarea Consiliului Local al municipiului Buzău a Pacului Crîng.

Etichete: Cringului |  parcarilor |  proiectele |  votat
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Adrian
29 octombrie 2016
Numărul de mașini îl luați de la Primăria Buzău - acolo unde se plătesc taxele pentru autovehicule. Pentru fiecare plătitor de taxa pe autovehicul să existe un loc de parcare la adresa la care este înregistrat autovehiculul. Ce-o fi atât de greu, de vă trebuie studiu de oportunitate? Și poate afișați programul de funcționare pentru actualele parcări cu plată, să aibă și taxatorii weekendurile libere!
conducator auto
29 octombrie 2016
parcare dar cea mai mare problema este ca nu sunt atitea locuri de parcare pe linga bloc cite masini sunt daca intrun bloc 20 apartamente au cel putin 16 masini nu este loc si de aici o sa inceapa cearta intre locatari ca cam toti ar vrea sa bage masina in bloc nu alta ca sunt uni tarani cu dom in oras ar fi instare sa bage masina in bloc deci nu e prea buna solutia trebuie socotit si faptul ca pe linga bloc sunt si spatii verzi cu flori puse de locatari nu numai masini


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU