12 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 12 mai 2020

Cum s-au infectat cu coronavirus fetița de 3 ani și tatăl ei

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
5 voturi 4468 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Județul Buzău a ajuns la 83 de cazuri de coronavirus după ce din zecile de teste prelevate luni, din localitatea Râmnicelu dar și din municipiu, s-au pozitivat 16.  Doi dintre bolnavi sunt din municipiul Buzău. Este vorba despre o fetiță de de 3 ani și despre tatăl său, în vârstă de 30 de ani, care locuiesc pe o stradă de la marginea Buzăului.  

Inițial, informațiile ajunse la reporterii șansanews.ro erau că cei doi locuiesc undeva în zona Micro XIV, ulterior au venit date care păreau certe,  cărora bărbatul și fetița, confirmați cu COVID-19, ar fi din zona Simileasca, însă oamenii din cartierul Simileasca, care au sunat la redacție, susțin că cele două cazuri nu provin din zona lor, ci de pe o altă stradă. 

 Cei doi s-au prezentat la Spitalul Județean Buzău în urmă cu două zile, când s-au simțit rău și au început să prezinte simptome specifice coronavirusului. Tatăl și fiica sa au fost testați pentru COVID-19 iar rezultatele- pozitive- au ajuns luni. Cei doi au fost transferați la Spitalul Victor Babeș din Capitală, având în vedere vârsta fragedă a copilei. Pe de altă parte, autoritățile de sănătate publică au demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursa îmbolnăvirii celor doi dar și contacții direcți. La o primă evaluare și conform declarațiilor celor implicați, se pare că cei doi nu ar avea nici o legătură cu un caz confirmat de coronavirus, bărbatul spunând că nu știe de unde ar fi luat coronavirusul, însă acest aspect va fi lămurit clar în urma anchetei epidemiologice. Până la acest moment, mama fetiței și respectiv soția bărbatului bolnav a fost izolată la domiciliu, autoritățile epidemiologice încercând să stabilească numărul exact al contacților celor doi. 

Tot luni, la Buzău, au mai fost confirmate alte 14 cazuri de infecție cu coronavirus, toate din focarul de la Râmnicelu. Printre cele 14 noi cazuri de la Râmnicelu, cinci sunt angajați ai Primăriei.Etichete: coronavirus |  fetița |  infectat |  Micro |  tatăl
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 1   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU