26 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 26 mai 2018

Cum s-a luat Garcea la trinta cu desenele de pe asfalt

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 1870 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Doi polițiști locali din Buzau  au încins rețelele de socializare după ce au apostrofat doi copii care desenau pe asfalt. Cei doi polițiști au legitimat-o pe mamă și au invocat o lege conform căreia copiii nu au voie să măzgălească asfaltul. Mama copiilor a semnalat ieri faptul pe pagina de Facebook a viceprimarului Ionuț Sorin Apostu, care i-a si  răspuns și a negat existența legii invocate de polițiștii în cauză.
„Bună seara! Astăzi am ieșit cu copiii și după o plimbare cu trotinetele ne-am oprit în parculețul din Bulevardul Nicolae Bălcescu vis-a-vis de Consiliul Județean... și fericiți au făcut un concurs de desene eco... totul a fost oprit de o patrulă de la poliția locală care le-a spus prima dată lor că nu au voie, de ce "măzgalesc" trotuarul și cu cine sunt în parc.. speriați au venit la băncuța mea...
Am fost legitimată și certată că îi las să deseneze pe asfalt... au spus o lege... nu am reținut numărul..
Vreau să îmi spuneți dacă există o astfel de lege, eu nu am găsit.
Și sper din inimă că nu a fost aprobat vreodată așa ceva... noi așa am crescut cu șotron, deesene ... și pentru mine desenele copiilor pe asfalt sunt continuarea copilăriei noastre plină de imaginație, jocuri, prietenie.

Vă mulțumesc!” a scris mama copiilor pe Facebook.
„Stimată doamnă, desenele sunt superbe și m-aș bucura să văd mult mai mulți copii în week-end. În privința polițistilor, să spunem că au fost prea zeloși.... ca să nu folosesc altă expresie! Să zicem că au greșit! Nu există nicio lege care să interzică desenele cu cretă pe asfalt!” a răspuns imediat viceprimarul.
De asemenea, viceprimarul a dat asigurări că asemenea incidente nu se vor repeta: „Vă garantez că a fost un incident izolat și vor fi instruiți toți să nu mai intervină în astfel de cazuri! Au altele mai importante...”
Știrea a devenit virală pe rețelele de socializare, stârnind sarcasmul utilizatorilor:
„Câțiva copii și mama acestora au fost luați la rost de localii din Buzău. Motivul? Desenau pe asfalt! Infractori de mici și ăștia.”, au râs cei de pe pagina de facebook „Polițiștii au umor”.
„...au făcut școala de poliție cu ''doamna'' Veorica Dăncilă.”, a mai posta un utilizator.Etichete: asfalt |  desenele |  Garcea |  trinta
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU