08 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 08 mai 2018

Cum poţi adopta un erou

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2979 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Flori pentru eroi. Este provocarea pe care o lansează buzoienilor Fundaţia Sfîntul Sava. Înteme­ietorul fundaţiei, preotul Mihail Milea, a venit cu ideea ine­dită ca în anul Centenarului Marii Uniri, buzoienii să-şi aducă aminte şi să-i cinstească cu o floare şi un gînd bun pe cei care au luptat pentru Patrie.  

Astfel, buzoienii sînt îndemnați ca în perioada 9-17 mai, într-un gest simbolic, să adopte un erou care odihnește în Cimitirul Eroilor, aducînd ghivece cu flori la căpătîul celor care s-au jertfit pentru Patrie, sau la sediul Fundaţie Sf. Sava de la Buzău.

„Pentru a face un gest de recunoștință față de jertfa lor uriașă, ca noi, astăzi, să fim o Românie liberă, independentă, să facem un gest de suflet și să oferim fiecare dintre noi cîte un ghiveci cu flori, indiferent ce culoare să punem la crucea unui erou și să fie ca și al nostru pentru că, cu  siguranță, în Primul Război Mondial bunicii noștri, străbunicii, unchii noștri, cu toții, au participat la acest mare război care a avut ca rezultat Unirea cea Mare de la 1 decembrie 1918.", a spus părintele Mihail Milea.

Campania „Adoptă un erou” este văzută cu ochi buni de buzoieni însă mulți recunosc că nu vor avea timp să meargă la căpătâiul eroilor pentru a-i cinsti. Există și buzoieni care spun că vor merge cu sufletul curat să-i omagieze pe cei care s-au jertfit pentru țară. Îndeosebi cei în vîrstă sînt cei care își aduc aminte de actele eroice ale strămoșilor. Ei sînt cei care spun că printr-un gest atît de mărunt, cum este dăruirea unei flori la mormîntul eroilor neamului, nu fac altceva decît să mențină vie istoria.

Campania „Adoptă un erou“ se va desfăşura în  perioada 9 - 17 mai.

PROIECT DE SUFLET, lansat de Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău” cu prilejul aniversării a 100 de ani de la inaugurarea celui mai mare cimitir al eroilor din România la Buzău

ADOPTĂ UN EROU DE LA CIMITIRUL EROILOR DIN BUZĂU, prin oferirea unui ghiveci cu flori la crucile lor în perioada 9-17 mai 2018, de veşnică pomenire.
Ghivecele cu flori pot fi duse direct la Cimitirul Eroilor din Buzău lângă crucea unui erou oarecare sau la sediul Fundaţiei „Sfântul Sava” din Buzău, strada Bistriţei nr.19.
Vă mulţumim din suflet! 
Bucurie sfântă! 
Mare este Dumnezeu!
Informaţii la telefon 0238710349 sau 0724216203Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU