06 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 06 noiembrie 2017

Cum poate amîna un dascăl examenul de definitivat

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1580 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Ministerul Educației a anunțat modificările apărute în lege și care sînt pașii și metodologia pentru amînarea examenului de definitivat. De subliniat este faptul că nu se acceptă cererile care invocă motive personale sau motive familiale.

De asemenea, cadrele didactice care au avut contractul de muncă suspendat  din motive justificate, cum ar fi îngrijirea copilului, pentru calcularea valabilității inspecțiilor curente și a vechimii efective la catedră li se iau în considerare doar anii școlari în care au desfășurat activitate didactică, de la obținerea definitivatului și pînă la data 31 a lunii august din anul respectiv în care se va finaliza examenul pentru obținerea gradului didactic. La fel de important este și faptul că inspecția specială este valabilă numai pentru anul școlar în care a fost efectuată. Aprobarea cererilor de amînare a examenelor pentru obținerea gradelor didactice I și II intră în competența Inspectoratului Școlar.
Amînarea gradului didactic II 
Potrivit metodologiei, pot solicita amînarea gradului didactic II, candidații înscriși la examenul pentru acordarea gradului didactic II - sesiunea 2017, care nu au putut susține testul din metodica specialității și /sau proba orală de examen,  datorită unor motive obiective susținute cu documente și au fost declarați neprezentați, candidați care se pot reînscrie pentru susținerea acestor probe ale examenului în sesiunea imediat următoare. Pentru solicitarea amînării gradului didactic II, candidații vor depune următoarele documente: cererea tip, dovada obiectivă pentru care nu s-au putut prezenta la examen în august 2017, copie xerox raport inspecție curentă I și II. Amînarea poate fi solicitată pentru un an școlar, iar pentru candidații aflați în perioada concediului de creștere și îngrijire a copilului, amînarea poate fi solicitată pentru 2 ani școlari. Cadrele didactice vor depune atașat la cererea de amînare o adeverință  sau decizia de suspendare a CIM, emisă de unitatea școlară în care își desfasoară activitatea, în care să fie specificată perioada concediului pentru creșterea și îngrijirea copilului.  Candidații care vor obține aprobarea Inspectoratului scolar pentru amînarea gradului II pentru sesiunea 2018, vor întocmi un nou dosar de înscriere

Amînare grad didactic I

Pentru solicitarea amînării depunerii lucrării metodico - științifice, candidații vor depune următoarele documente:  - cererea tip postată pe site-ul ISMB, completată corect și complet cu toate datele solicitate, adeverința eliberată de D.P.P.D. care să confirme promovarea colocviului de admitere grad didactic I acordul scris al coordonatorului științific, dovada obiectivă pentru care nu a fost depusă lucrarea pînă la 31.08.2017. Amînarea poate fi solicitată pentru un an școlar, iar pentru candidații aflați în perioada concediului de creștere și îngrijire a copilului, amînarea poate fi solicitată pentru 2 ani școlari. Atît pentru amînarea gradului didactic II, cît și pentru amînarea gradului didactic I, cadrelor didactice care au avut contractul de muncă suspendat pentru calcularea valabilității inspecțiilor curente și vechimii efective la catedră li se iau în considerare doar anii școlari în care au desfășurat activitate didactică, de la obținerea gradului didactic II pînă la data de 31. 08  a anului în care vor finaliza examenul pentru obținerea gradului didactic.
Etichete: amîna |  dascăl |  definitivat |  examenul |  poate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU