03 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 aprilie 2020

Cum ne arată Criza Coronavirus pe toți așa cum suntem cu adevărat

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2841 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Criza Coronavirus scoate la suprafață adevăratul caracter al oamenilor și produce momente de viață absolut lăudabile, dar și evenimente infracționale dintre cele mai abjecte. Un astfel de melanj, de poveste frumoasă amestecată cu mizerie morală, este postată de avocatul Roxana Constantinescu, pe contul său de facebook.   Iată povestea: 

,,Un apel disperat ne dezvăluie  disperarea unei  doamne, în vârstă, rămasă fără alimente, singură , ce nu se poate deplasa la cumpărături,  din cauza stării de sănătate.
Imediat , o tânără , voluntar al Crucii Roșii, lasă totul, urcă în mașină, ia lista, banii bunicii și pleacă să-i facă aprovizionarea curentă.
Încearcă la un penny, e prea aglomerat,  sunt cozi peste tot, trece mai departe, alege  un market mai mare, unde fluxul e rapid.
Se echipează, pune banii și lista într-un buzunar, telefonul în celalalt, se aliniază rândului format.
Face selecția alimentelor, merge spre casă, când (!!!!!!!!!!!),
constată cu disperare că cei 170 lei dati de bunică, nu mai sunt în buzunar. 
Rememorează drumul făcut, se gândește  cine  a stat pe lângă ea, și-și aduce aminte de un  grup format din două femei și un bărbat de etnie.
Disperată, se duce și anunță la casă, cere  să se verifice pe camere cum s-a întâmplat, explică scopul deplasării la magazin , povestește despre  panica din suflet .
Cum totul era contra cronometru, cum nu era timp de anchete, declară că va plăti din proprii săi bani, dar cere să fie anunțată poliția și dă datele de contact.

Și acum, se întâmplă minunea.....!

O angajată îi aduce suma de 105 lei, adunată în grabă de la mai mulți colegi,  cerându-i să-i ia , ca o donație a lor, să mai acopere din pagubă, să poată duce bunicuței din poveste liniștea că are ce mânca o vreme.

Da,  casierele  care spun ,, Bună ziua,, fiecărui cumpărător, care ne mulțumesc pentru cumpărăturile făcute și ne invită să mai trecem pe acolo, femei simple care nu cer nimic,  eroine nevăzute ale acestor timpuri, al căror glas nu se aude atât de tare, care nu au de ales, care-și riscă viața de zi pentru  o pâine pe care o duc acasă, care  nu părăsesc locurile de muncă și stau acolo, să avem noi  una, alta, au scos din buzunar  banii lor și i-au dat voluntarei  Crucii Roșii.
Degeaba i-a refuzat , degeaba s-a opus, bănuții aceia au mers la casă.

Probabil, mulți dintre noi  vor fi secerați de boală.
 Nu sunt timpuri în care să-ți mai faci planuri,  vise, să speri. Disperarea e mare, în curând se va instala și panica, dar,uite, din atmosfera aceasta plină de tensiune,  mai răsar și gesturi  care îți dau emoții intense...

Unii te fură cu sânge rece, alții de ajută cu tot ce pot !
Unii nu fac altceva decât socoteli meschine, mărind prețuri, jonglând cu produse pe care le retrag, apoi le readuc  cu  valori  crescute precum aluatul, alții, cei mici, mărunți, simpli dau de la ei.

Și mai e ceva de reținut !
Țineți de genți , trageți fermoare, fiți atenți la mici ambuscade.
În vremurile acestea, ca de război, pentru unii  nu există milă !”


Etichete: adevarat |  arata |  Coronavirus |  Criza |  suntem
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU