09 [SEP 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 septembrie 2016

Cum justifică Boşcodeală angajările declarate ilegale de Curtea de Conturi

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
7 voturi 2443 vizualizari 2 comentarii business2b@focustv.ro

Fostul primar al municipiului Buzău a formulat primul punct de vedere după ce Curtea de Conturi a declarat ilegale angajările de la Poliţia Locală cerînd recuperarea unui presupus prejudiciu de peste 11 milioane de lei şi forţând concedierea a sute de salriaţi din această structură. Într-un punct de vedere oficial, transmis de fostul edil-şef Primăriei Buzău, acesta arată că era imposibil ca numărul maxim admis de lege să fie depăşit, pentru că Administraţia Finanţelor Publice Buzău ar fi reacţionat imediat şi ar fi sistat alimentarea bugetului Primăriei cu cotele din impozitul pe venit. În adresa transmisă municipalităţii, fostul primar Constantin Boşcodea-lă vorbeşte despre o interpretare eronată a legii de către controlorii Curţii de Conturi în privinţa încadrărilor la Poliţia Locală.  
În sprijinul afirmaţiilor sale, Constantin Boşcodeală face referire la faptul că, anual, Instituţia Prefectului, care are printre atribuţii verificarea legalităţii actelor administraţiei locale, comunică numărul de posturi maxim în care trebuie să se încadreze orice Primărie.  
„Atenţie foarte mare! Numărul maxim de posturi este comunicat în fiecare an, de către prefect, fiecărui UAT. Şi veţi vedea că, în anul 2015,  la Primăria Buzău numărul maxim de posturi este mai mic decît cel comunicat de prefect... Articolul 3 la care face referire Curtea de Conturi arată că, în cazul în care există serviciu de poliţie locală, numărul maxim de posturi se măreşte cu 138.”,  a declarat fostul edil-şef, în exclusivitate pentru Focus Tv, la scurt timp după ce a transmis municipalităţii punctul său de vedere.

„Dacă era incorect, intervenea Admi­nistraţia Judeţeană a Finanţelor Publice trebuia să ia măsuri să nu mai alimenteze bugetul Primăriei cu cotele din impozitul pe venit, ceea ce nu s-a întîmplat!”, a adăugat Constantin Boşcodeală.  
În legătură cu prejudiciul de peste 11 milioane de lei, stabilit ca fiind rezultatul salarizării poliţiştilor locali angajaţi ilegal, fostul primar a explicat că serviciile prestate de aceştia au produs venituri la bugetul local, pe care Curtea de Conturi nu le-a luat în calcul: „Acest prejudiciu nu are cum să existe cît timp serviciile Poliţiei Locale au fost plătite, pe bază de contract, în fiecare lună, de unităţile de învăţămînt şi de unităţile private. Asta nu a mai vrut să verifice Curtea de Conturi.”

„Maşina era cumpărată cu destinaţie specială!“

Fostul primar a oferit lămuriri şi în legătură cu autoturismul Skoda despre care Curtea de Conturi consideră că a fost folosit ilegal pentru deplasări în afara oraşului, de către Constantin Boşcodeală. „Autoturismul Skoda a fost cumpărat de către mine, pentru Poliţia Locală, în scopul transportului, pazei şi siguranţei primarului municipiului Buzău şi a delegaţiilor străine care vin în municipiul Buzău, adică oficiali din oraşele înfrăţite, ai ambasadelor şi ai altor delegaţi. Asta a fost sarcina clară a acestui autotu­rism!”, a precizat fostul primar al municipiului Buzău.Etichete: angajările |  Boşcodeală |  Conturi |  Curtea |  declarate |  ilegale |  justifică
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 3   1

Comentarii

Buzoian
09 septembrie 2016
Iar începe individul acesta cu povești de adormit paznicii. Bineînțeles că mașina era cumpărată cu destinație specială,aceea de a transporta familia sa și mai ales stârvul său ,care nu putea fi cărat decât cu o asemenea mașină ,dar din banii noștri ,nu ai lui. Cât de prost sau șmecher trebuie să fii pentru a afirma că nu există prejudiciu la poliția locală , deoarece serviciile acestora la unitățile de învățământ erau decontate de către acestea !!! De unde primeau banii instituțiile de învățământ,nu de la Primărie? AFPB trebuia să reacționeze ? DA ,dar erau aceeași cloacă PSD-istă,al cărui șef pe județul Buzau,cine era?
Avocatul lui pește
09 septembrie 2016
Desteptule instituțiile de învățământ primesc bani de la guvern, distribuiti prin intermediul primăriei. Inclusiv salariile profesorilor se primesc în acest fel. Punctul de vedere al primarului Boscodeala este argumentat legal, Curtea de conturi nu este putere judecătorească în tara asta


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU