10 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 noiembrie 2017

Cum explica senatorul Teodorovici intirzierile de la podul Vadu Pasii

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
6 voturi 1925 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Birocrația e de vină pentru toate întîrzierile apărute  și tot ea a dat peste cap toate prognozele privind reabilitarea podului de la Vadu Pașii. Este explicația pentru situatia acestei investitii publice, asumată în mod oficial de fostul parlamentar de Buzau, Eugen Teodorovici, azi senator PSD de Tulcea, al cărui nume a fost direct legat de acest proiect timp de mai mulți ani. Parlamentarul a luat, joi,  pulsul lucrărilor și s-a declarat satisfăcut de stadiul acestora. Și chiar dacă această ultimă fază a proiectului nu mai e legată de numele său, senatorul consideră că reabilitarea podului de la Vadu Pașii reprezintă o promisiune onorată.


Senatorul Eugen Teodorovici a mers personal  la podul de la Vadu Pasii, a cărui reabilitare și-a asumat-o ca proiect de mandat, în 2012, când a candidat din partea PSD Buzău la alegerile generale. Fostul ministru al Fondurilor Europene si al Finantelor i-a gasit pe muncitori la lucru si a discutat cu constructorul care a câștigat licitația pentru proiectarea și realizarea unui nou pod la Vadu Pașii, pod care să asigure preluarea traficului auto. Cei doi au avut o discuție de câteva minute, timp în care senatorul PSD a vrut să afle cât mai multe detalii tehnice dar și termenele de finalizare.

Eugen Teodorovici a recunoscut că birocrația a fost cea care a dat peste cap prognozele pe care le-a făcut atunci când le-a promis buzoienilor că podul se va realiza în cei patru ani de mandat al său. Chiar dacă proiectul se realizează într-un moment în care Eugen Teodorovici nu mai are prea multe legături cu Buzăul, senatorul PSD este convins că a reusit să contribuie major la realizarea acestei investiții.La final, Teodorovici le-a declarat reporterilor Focus TV: "Este tipic pentru noi, romanii, sa avem birocratie excesiva, au fost si orgolii, din pacate, nejustificate. Asta este! Am avut banii, am avut tot si am stat 4 ani ca sa inceapa o lucrare de acest tip. Ma bucur ca astazi au inceput lucrarile la acest pod. Termenul de finalizare, asa cum am spus, este, prin contract, anul 2019. Din negocierile cu constructorul au dus termenul la noiembrie 2018. Un asfel de obiectiv este util pentru toti buzoienii ,in special pentru cei din Vadu Pasii."
Senatorul PSD a promis că se va întoarce la Buzău și, chiar dacă în percepția publică realizarea investiției nu este asimilată numelui său, fostul ministru consideră că și-a îndeplinit promisiunea față de buzoieni: ,,Numai cei naivi se pot gindi ca acesta nu este, totusi, proiectul lui Teodorovici. Este promis de mine cu incapatinare. Eu, in campania electorala din 2012, imi aduc aminte, chiar din partea unor colegi mi se spunea sa nu mai promit acest pod.Am spus "Nu! Trebuie sa promiti ca-l facem pentru, ca pentru buzoieni, este foarte important." a mai zis Eugen Teodorovici.
Termenul de finalizare a lucrărilor este în 2019, însă constructorul speră ca cele două poduri să fie gata chiar anul viitor, iar pentru asta a promis că va lucra atât cât vremea îi va permite, chiar și de sărbători.

 


Etichete: explica |  intirzierile |  Pasii |  podul |  senatorul |  Teodorovici
Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 0   6

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU