14 [SEP 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 septembrie 2016

Cum au votat localnicii din Ziduri la Referendum

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1218 vizualizari 0 comentarii

Referendum validat la Ziduri, în judeţul Buzău, unde în week-end, locuitorii au fost chemaţi la urne să decidă soarta izlazului comunal.

Oamenii au fost consultaţi cu privire la schimbarea regimului juridic al izlazului comunal, în vederea soluţionării cererilor de retrocedare. Concret, localnicii au fost cei care au decis ce se va întâmpla cu izlazul comunal, dacă terenul va putea fi retrocedat sau dacă va fi folosit în continuare pentru păşunatul animalelor.  În urma votului, localnicii au decis că nu sunt de accord cu schimbarea regimului juridic şi a categoriei de folosinţă a izlazului communal. Primarul comunei Ziduri, Nicolae Nedelcu declara ca:    ,,Prezenţa la vot a fost de 54,3% ,din 3610 alegători s-au prezentat la vot 1988, au fost valabil exprimate 1980, au votat 1880b”nu”, să nu facem retrocedările, şi vreo 40 voturi cu „da”. Referendumul a fost valid. Rezultatul este NU, populaţia nu este de acord cu retrocedarea izlazului."         

Măsura referendumului a fost necesară  pentru că localitatea Ziduri nu deține suprafețele de teren necesare pentru a fi retrocedate celor care au depus cereri în această privință. Singurele suprafeţe care ar fi putut fi retrocedate erau parte din izlazul communal. Potrivit legii, însă, este nevoie de votul populaţiei pentru schimbarea regimului juridic al izlazului. De aceea, duminică, pe 11 septembrie, localnicii din Ziduri au fost chemaţi la urne.

 


Etichete: localnicii |  Referendum |  votat |  Ziduri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU