10 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 noiembrie 2016

Cum au uitat directorii unor şcoli să ceară banii de salarii

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1870 vizualizari 3 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Sumele necesare plăţilor pentru luna octombrie au fost alocate ieri, printr-o hotărîre a Consiliului Local Municipal
 Consiliul Local Municipal s-a întrunit ieri într-o şedinţă de îndată, urgenţa şedinţei fiind justificată de necesitatea alocării fondurilor pentru salariile profesorilor.
Cîţiva directori ai unor instituţi de învăţămînt nu au cerut banii pentru salariile aferente lunii octombrie. Cum cadrele didactice trebuie să-şi primească banii, municipalitatea a organizat o şedinţă de îndată pentru ca aleşii locali să voteze o rectificare de buget. Proiectul a fost votat cu majoritate de voturi, iar peste 2 milioane de lei vor ajunge în conturile profesorilor buzoieni.
Deşi a preferat să nu divulge despre ce unităţi de învăţămînt este vorba, primarul Constantin Toma a precizat că este vorba atît de mai multe şcoli cît şi de grădiniţe, unde în funcţie. Totuşi, primarul le-a găsit drept scuză faptul că au fost daţi peste cap cu examenul pe care l-au susţinut în urmă cu cîteva săptămîni: "Nu au făcut hîrtiile la timp, să ceară banii pentru salarii. Probabil, cu examenele astea, s-au zăpăcit, dar acum or să-şi revină. Cer este că nu se dădeau salariile pe octombrie".
 Proiectul de hotărîre a trecut cu majoritate de voturi, excepţie făcînd doar doi consilieri, directori de unităţi de învăţămînt, care s-au abţinut, pentru a nu se afla în conflict de interese. Astfel, peste 2 milioane de lei, bani ce provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată vor ajunge în conturile cadrelor didactice.  
Contract de management financiar

Pe de altă parte, primarul Constantin Toma, i-a convocat ieri pe directorii şcolilor din municipiu, pentru discuţii pe marginea contractului de management financiar ce ar urma să fie încheiat între Primărie şi unităţile de învăţămînt. "Va fi o discuţie cu directorii de şcoli. Este important să gestionăm foarte bine patrimoniul fiecărei şcoli pentru că jumătate din bugetul Buzăului, circa 30 de milioane de euro, din 60, merg pe învăţămînt. Şi aici trebuie să avem grijă să investim în educaţie, nu în pierderi. Prin aceste contracte, dorim să facem ordine şi să cheltuim banul aşa cum trebuie. Sînt indicatori materiali, nu educaţionali", a declarat pri­marul Toma.Etichete: banii |  ceară |  directorii |  salarii |  uitat |  şcoli
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

merge si-asa
11 noiembrie 2016
La Hasdeu nu s-au primit banii.
Dorel
11 noiembrie 2016
Ni s-a spus ca nu sunt bani de salarii la scoala.Pe cine sa mai credem?Banii cand ii luam?
merge
11 noiembrie 2016
Ni se cer prompt tot felul de lucruri de indeplinit, situatii, analize, gestionari de situatii, consiliere etc, dar plata poate veni oricand vor altii. Nici macar nu am fost anuntati ca vor fi intarzieri la plata salariilor. Nu toti profesorii traiesc dintr-o industrie a pregatirilor. Salariile sunt si asa foarte mici.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU