19 [IAN 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 19 ianuarie 2016

Cum au combătut cîrmuitorii Buzăului viscolul pe Facebook

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
7 voturi 1410 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Viscolul din week-end a dat prilej unor exponenţi ai autorităţilor buzoiene să se manifeste plenar. Lucrînd să evite situaţii precum cea în care a căzut fostul prefect Gabriel Baltă la prima reacţie în faţa presei de la nivelul omătului cînd gafele sale de tip „nu ştiu d`astea” au făcut deliciul opiniei publice şi i-au atras demiterea, cei care cîrmuiesc azi Buzăul au încercat, cum au putut ei mai bine, să arate cum se luptă eficient cu nămeţii.
Unele iniţiative însă au scăpat de sub control căci momentele alese, interpretarea unor „actori” au avut efect invers decît cel scontat, virînd uşor, dar sigur, către penibil.
Modul în care cei care au reacţionat mediatic cei mai de vază exponenţi ai autorităţilor buzoiene ne arată că iarna este cel mai de seamă adversar politic pentru unii dintre cîrmuitorii judeţului.

Anunţarea codului portocaliu de ninsoare şi viscol i-a produs mari temeri prefectului George Sava. Aşa că a hotărît să facă o înregistrare video cu steagurile în spate, în biroul prefectural, îndemnînd populaţia să înţeleagă că drumurile ar putea fi închise, pentru evitarea unor nenorociri.
Filmuleţul a fost postat pe pagina de FB a Instituţiei Prefectului şi pe site-ulbuzauoficial.ro ,(VIDEO AICI) dar interpretarea textului a lăsat mult de dorit, trădînd starea emoţională pe care prefectul Sava a trăit-o în momentele grele ale înregistrării.
Aşadar, George Sava a început lupta contra viscolului cu scene filmate în birou, încercînd astfel să evite, cel puţin parţial, apariţia riscantă în faţa presei care i-ar fi aduce surprize „tip Baltă”.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emanoil Neagu şi secundul său, vicele  Adrian Petre, au simţit nevoia sfîrşitoare de a se arăta buzoienilor, împreună, cum testează viteza vîntului şi evaluează căderile de zăpadă la marginea oraşului. Pentru asta au socotit nimerit să folosească un fotograf personal care le-a imortalizat trăirile, după care a postat rezultatele video pe Facebook. Ipostazele sînt  absolut comice, mai ales că în jur, în peisajul de la marginea oraşului, la  Bariera Brăilei nu era nici ţipenie de om, semn că încadrarea în peisaj a fost total neinspirată. În plus, mimica afişată de duetul Neagu-Petre transmite o stare de „responsabilitate totală” faţă de buzoienii care urmau să traverseze primul viscol din 2016.
La acest mod Neagu şi Petre au vrut să arate că sînt trup şi suflet dedicaţiei funcţiei şi au evitat astfel să devină ţinta vie pentru cine ştie ce jurnalist curios care i-ar fi putut duce spre o situaţie delicată, precum cea prin care a trecut Gabriel Baltă la finele mandatului său de prefect de Buzău.Etichete: Buzăului |  cîrmuitorii |  combătut |  Facebook |  viscolul
Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 1   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU