14 [DEC 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 14 decembrie 2015

Cum arată harta investiţiilor în infrastructura rutieră

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 2466 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Consiliul Judeţean Buzău se pregăteşte de accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. 
Cu sprijinul ADR Brăila, Consiliul îşi propune ca în următoarea perioadă să implementeze mai multe proiecte în domeniul asistenţei sociale, sănătate dar şi infrastructură rutieră. În fapt autorităţile regiunii de S-E au întocmit deja o hartă a drumurilor ce se doresc a fi realizate prin intermediul fondurilor europene. Prioritare, aşa cum reiese din harta deja aprobată, sînt drumurile dintre Pietroasele şi Năieni sau Robeasca şi Vadu Paşii. O serie de drumuri importante se doresc a fi realizate şi în judeţul Vrancea care face parte din aceeaşi regiune de S-E. DJ203 K Vintilă Vodă – Plaiul Nucului, DJ 205 Pietroasele – Năieni – Săhăteni, DJ 203 K Vadu Paşii – Robeasca, sînt drumurile pe care Consiliul Judeţean Buzău în parteneriat cu ADR Brăila şi le propune a le moderniza în perioada următoare. Costurile ar urma să fie suportate din fonduri europene prin noul Program Operaţional Regional 2014 – 2020.


 Experţii ADR au explicat la conferinţa de bilanţ a POR 2007 – 2013 că noul exerciţiu financiar prevede sume importante de bani pe care autorităţile locale le pot accesa în scopul de a le investi ulterior în infrastructura rutieră. „Există o hartă locală, este o hartă aprobată în care fiecare judeţ are kilometri de drum, noi estimăm că în ianuarie vom lansa ghidul pentru drumurile judeţene şi să primim proiectele pentru evaluare”, a declarat Luminiţa Mihailov director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est. „Avem 3 proiecte DJ203k pe tronsonul de drum de la Podul Muncii pînă la Plaiul Nucului, pe drumul Pietroasele – Năeni şi tot pe 203 K Robeasca – Vadu Paşii” a precizat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean. Din regiunea de S-E mai fac parte judeţele Constanţa, Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vrancea. Etichete: arată |  harta |  infrastructura |  investiţiilor |  rutieră
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU