03 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 03 aprilie 2018

Cum ar putea scăpa nepedepsite aceste brute

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 2021 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Violența cu care doi tineri au snopit în bătaie un bătrîn, într-un pasaj subteran din Brașov, naște violență. Unul dintre agresori este buzoianul Mihai Mircea, în vîrstă de 23 de ani. S-a născut la Nehoiu, a venit apoi în orașul Buzău unde a lucrat ca barman, apoi a plecat la Brașov unde lucra tot ca barman.


Contul său de Facebook a fost bombardat, în ultimele ore, cu mesaje pline de ură. Tînărul nu este singura țintă a mesajelor de acest fel. Postări similare sunt și la adresa celui de-al doilea agressor, dar și pentru mama tînărului din Nehoiu. Aceast din urmă a postat, la rîndul ei, un mesaj, prin care arată că îi pare rău că fiul său se află într-o asemenea situație. Nici un mesaj de compasiune, însă, pentru victima de 66 de ani. 
”Vă mulțumesc tuturor celor care ați aruncat cu noroi la adresa mea! V-ați bucurat de necazul meu, ca o mamă care încearcă să-și salveze copilul, să-i ridice moralul pt a nu- l vedea distrus!! E drept că a greșit cum fac adolescenții care fac de capul lor fără să asculte părinții! Dragii mei care mă cunosc de o viață, am fost o mama eroină, chiar și educația am știut cum să o aplic, dar de la o vîrsta rolul meu în educație nu a dat roade!”, a scris mama tînărului din Buzău, pe Facebook. 


Între timp, bătrînul snopit în bătaie de cei doi a vorbit despre motivele care au condus la izbucnirea conflictului. Bărbatul de 66 de ani le-a explicat reporterilor Digi TV că lucra cu ziua pentru unul dintre ei care luase în arendă pămînt. Bătrînul și-a cerut banii care i se cuveneau și de aceea ar fi fost luat la bătaie. 
Puțin a lipsit ca bărbatul să rămînă paralizat pe viață. În urma loviturilor dure a suferit o fractură de coloană cervicală, a pierdut mai mulți dinți și are vînătăi și zgîrieturi pe tot corpul. Victima va mai rămîne internată o perioadă. 


În ciuda faptelor de o violență ieșită din comun, cei doi agresori ar putea scăpa nepedepsiți. Dacă bătrînul de 66 de ani nu va depune plîngere, scenariu foarte probabil avînd în vedere că este un om cu posibilități materiale reduse și cu o situație socială dificilă, agresorii vor fi absolviți de acuzația de lovire. Vor rămîne să fie cercetați doar pentru tulburarea și liniștii publice, faptă pedepsită mai blînd de legislație. Etichete: pedepse |  plangere |  victima |  agresori
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU