31 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 31 octombrie 2014

Cum a scăpat poliţistul Oaie basma curată?

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 1402 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Cum a scăpat poliţiştul Oaie basma curată

Poliţistul local Florin Oaie, acuzat, că a furat bucată cu bucată o maşină aflată într-un garaj de la fostul sediu al instituţiei, a scăpat basma curată, ba mai mult şi-a păstrat şi locul de muncă. Isprava a fost dată uitării, după ce coducerea Poliţiei Locale a renunţat la plângerea penală împotriva agentului. Retragerea acuzaţiilor a venit, în urma unei înţelegeri între Oaie şi directorul Poliţiei Locale.


Florin Oaie, care la un moment dat a îndeplinit şi funcţia de purtător de  cuvânt al Poliţiei Locale, s-a aflat în mijlocul unui scandal după ce s-a descoperit că a furat piesele unui autoturism Cielo, al instituţiei şi le-a vândut. Furtul a fost reclamat la Poliţia Municipiului, dar şeful Poliţiei Locale a pus un angajat să semneze plângerea penală. Valoarea prejudiciului a fost estimată la momentul sesizării la suma de 9.000 de lei.

 Anchetatorii nu au mai apucat să ducă bun sfârşit cercetările pentru că plângerea a fost retrasă de agentul care a depus-o, iar cazul a fost închis în conformitate cu noua legislaţie penală, chiar dacă prejudiciul nu a fost recuperat decât într-o foarte mică proporţie. Împăcarea dintre Florin Oaie şi şeful Poliţiei Locale nu a scăpat neobservată de ceilalţi angajaţi ai instituţiei. 

Imediat au apărut interpretări, fiind vehiculată chiar varianta potrivit căreia, Oaie l-ar avea la mână cu ceva pe şeful său. Contactat telefonic, poliţistul local a declarat scurt” Ne-am împăcat!” el nu a vrut să facă nici un alt comentariu pe marginea subiectului, lăsând astfel de înţeles că se teme ca nu cumva detaliile acestei împăcări dubioase să iasă la iveală. 

Alt caz, altă atitudine

Dacă în cazul lui Florin Oaie, directorul Poliţiei Locale a dat dovadă de clemenţă, din motive încă neclare, nu la fel s-a întâmplat în cazul altor angajaţi, implicaţi la rândul lor în dosare penale. Este de ajuns să amintim povestea poliţistului local care a fost prins furând o jucărie dintr-un supermarket. Fără să stea la discuţii şi fără să aştepte ca Justiţia să se pronunţe, şeful său l-a pus să îşi dea pe loc, demisia. 

Din cauza unor astfel de personaje şi a modului în care sunt gestionate abaterile unor angajaţi, Poliţia Locală, şi-a creat în ultima perioadă o imagine extrem de proastă. Cei care au de suferit sunt oamenii responsabili şi oneşti care lucrează în instituţie. Etichete: Locala |  Oaie |  Politie
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU