23 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 octombrie 2017

Cum a fost sparta Catedrala Arhiepiscopala,pazita de bodyguarzi si dotata cu sistem de alarma

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1077 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Catedrala Arhiepiscopală a Buzăului şi Vrancei a fost spartă de hoţi în noaptea de sîmbătă spre duminică. Răufăcătorii au intrat pe un geam din spatele lăcaşului de cult pe care l-au spart folosindu-se de scară.                    Din primele cercetări efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, reiese că hoţii nu sînt mari specialişti şi-au vizat exclusiv banii. Ei nu au sustras obiecte de cult, unele cu valoare inestimabilă, ci doar banii strînşi în cutia unde se depun acatiste şi unde se află lumînările pe care enoriaşii le aprind la slujbe. Suma dispărută e în curs de estimare, iar poliţiştii au deschis, deja, un dosar penal.
Slujba duminicală, suspendată
Evenimentul a fost anunţat Poliţiei duminică dimineaţa, în jurul orelor 6:30, cînd a fost sesizat un furt. La scurt timp, o echipă de anchetatori s-a deplasat la faţa locului, demarînd cercetările. De anchetă se ocupă o echipă de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Buzău, care a deschis un dosar penal pe marginea evenimentului.
 Ce spune Arhiepiscopia
Părintele Ioan Şolea, purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, a precizat pentru Şansa Buzoiană că: "În noaptea de sîmbătă spre duminică, o persoană sau mai multe au pătruns în Catedrala Arhiepiscopală spărgînd un geam lateral. Nu au fost produse daune majore, sustrăgîndu-se doar o sumă mică de bani pentru că nu se lasă bani mai mulţi, peste noapte, în lăcaşele de cult, tocmai pentru a fi preîntîmpinate astfel de evenimente. Aşteptăm şi noi rezultatele anchetei în desfăşurare cu precizarea că nu au dispărut alte obiecte de cult."

Monitorizare permanenta

Totuşi, deşi paguba nu e mare, rămîne de stabilit cum au putut pătrunde hoţul sau hoţii în Catedrală, făcînd şi zgomot cînd geamul lateral a fost spart. Mai ales că instituţia bisericească este păzită de o firmă de profil 24 de ore din 24, iar Catedrala, ca şi celelalte obiective din ansamblul Arhiepiscopal, au sistem de alarmă. Iată că în cazul evenimentului de sîmbătă noaptea sistemul de alarmă nu a funcţionat, ori a fost anihilat.Etichete: alarma |  Arhiepiscopala |  bodyguarzi |  Catedrala |  dotata |  pazita |  sistem |  sparta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU