25 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 25 octombrie 2019

Cum a fost sărbătorită Ziua Armatei la Buzău VIDEO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2959 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cu tricolorul în mână și bucurie pe chipuri, sute de copii i-au sărbătorit vineri de Ziua Armatei Române pe militari și i-au omagiat pe eroii căzuți la datorie. La Buzău, Ziua Armatei a adunat pe Calea Eroilor mai multe generații de patrioți care au asistat, în ciuda vremii mohorâte, la manifestările dedicate ostașilor căzuți la datorie dar și a militarilor care își fac meseria până la sacrificiul suprem.

Copii din clasele primare, adolescenți și bătrâni s-au adunat pe Calea Eroilor pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul zilei Armatei Române. Zecile de buzoieni au umplut trotuarul de-a lungul Cimitirului Eroilor și timp de 40 de minute au fluturat tricolorul țării, au aplaudat și au urmărit cu bucurie manifestările dedicate militarilor români.
Ceremoniile de Ziua Armatei au fost deschise fix la ora zece de  comandatul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiță Vlad și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu căruia i s-a dat onorul militar.
Manifestările care au durat mai bine de jumătate de oră au continuat cu intonarea imnului de stat și  „Te Deum„ oficiat de un sobor de cinci preoți printre care și cel mai iubit preot al buzoienilor, părintele Mihail Milea.
Invitați de seamă au  ținut să aducă, prin cuvintele rostite, omagiile lor militarilor de ieri și de astăzi și instituției militare. Alocuțiunile au fost deschise Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, care a amintit de ultimul erou buzoian căzut la datorie, sublocotenentul post mortem Ștefan Polschi.
”Vreau să vă transmit toată admirația și tot respectul pentru ceea ce reprezentați pentru România și pentru fiecare român. Mă bucur să văd mai multe generații de militari care au adus cinste Garnizoanei buzoiene. Gândul meu se îndreaptă către marii veteran de război pe care-I asigur de toată recunoștința și prețuirea față de modul în care au slujit patria. Avem o datorie sfântă să aducem un pios omagiu militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații și în misiunile desfășurate în țară. Și din păcate printre ei se numără și militari din Garnizoana Buzău. Ei sunt adevărații noștri eroi, la fel cum e și sublocotenentul post mortem Ciprian  Ștefan Polschi, căzut la datorie pe 5 septembrie, în timpul unei misiuni în Afganistan, să cinstim cu recunoștință sacrificiul lui si al camarazilor săi pentru că sunt exemplu extraordinar de dăruire și curaj, oameni care și-au onorat până la capăt jurământul față de patrie”, a spus Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților.
Manifestările au continuat cu ceremonialul de depunere de coroane, moment deschis, de asemenea de Marcel Ciolacu.
Rând pe rând, în admirația și aplauzele numeroșilor participanți la ceremonie, plutoanele de paradă din unitățile militare din Garnizoana Buzău, inclusiv un pluton echipat în  ținuta  purtată de militarii ” Regimentului 48 Infanterie din  Primul Război Mondial”, au dat onorul.
Festivitatea organizate în această săptămână la Buzău cu ocazia Zilei Armatei va continua vineri seară o retragere cu torțe a militarilor pe traseul Piața Dacia – Calea Eroilor– comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Etichete: Armatei |  Buzău |  sărbătorită |  VIDEO
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU