29 [DEC 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 29 decembrie 2018

Criză evitată, în ultimul moment, la Spitalul Nehoiu

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2322 vizualizari 0 comentarii

 Reprezentanţii Spitalului Orăşenesc Nehoiu, judeţul Buzău, au găsit o soluţie pentru ca activitatea de la Compartimentul Pediatrie să continue şi în 2019, deşi unicul medic care profesa aici a decis să renunţe la colaborarea cu oficialii unităţii spitaliceşti. Pe ultima sută de metri, conducerea Spitalului Nehoiu a bătut palma cu un alt medic pediatru, pensionar.
 Problemele la Compartimentul Pediatrie au apărut la jumătatea acestei luni, atunci când singurul medic specialist a anunţat că intră în concediu timp de 10 zile lucrătoare, dar şi că de la 1 ianuarie nu va mai reveni în unitatea spitalicească. Cum acesta era sigurul medic pediatru, acitivitatea din Compartimentul Pediatrie a fost suspendată temporar, iar eventualele cazuri mai grave au fost preluate de ceilalţi specilişti din spital. Între timp, conducerea unităţii a căutat soluţii pentru a evita criza de la Pediatrie. În cele din urmă, un medic pediatru aflat la pensie a fost de acord să lucreze în spitalul din Nehoiu. A primit şi avizul favorabil de la Colegiul Medicilor Buzău aşa că de la 1 ianuarie 2019 activitatea va fi reluată în Compartimentul Pediatrie. Directorul Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi, spune că a fost încheiat un contract de prestări servicii cu noul medic pensionar, urmând ca de la 1 ianuarie să fie scos la concurs postul de medic specialist pediatru.
Medicul, care va avea grijă de copiii cu probleme de sănătate ce ajung la Spitalul Nehoiu, a profesat şi în ultimii ani în unitatea sanitară, dar la compartimentul neonatologie, unde la fel, nu exista un medic specialist. Postul a fost însă ocupat în urma unui concurs organizat anul acesta, iar de la 1 ianuarie 2019 medicul pediatru pensionar va activa în Compartimentul Pediatrie. Directorul Spitalului Orășenesc Nehoiu a mai menționat că timp de 20 de ani în compartimentul pediatrie a existat un singur post, iar soluția de a aduce un medic pensionar, care să ocupe postul de medic specialist, va fi aplicată până la 1 ianuarie, data de organizare a concursului. 

Vestea reluării activităţii de la Pediatrie este una cum nu se poate mai bună pentru familiile cu copii de pe Valea Buzăului. Dacă Pediatria din Spitalul Nehoiu se închidea, atunci părinţii erau nevoiţi să meargă 70 de kilometri până în municipiul Buzău pentru un consult de specialitate. 
Etichete: Criză |  evitată |  moment |  Nehoiu |  Spitalul |  ultimul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU