28 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 28 august 2014

Criză de vaccinuri în maternitate

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1338 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Vaccinul împotriva hepatitei B administrat nou-născuţilor a dispărut din maternităţi

Criza de doze de vaccin creează riscuri pentru micuţi. De aproape o lună bebeluşii din judeţul Buzău nu mai sunt imunizaţi.

Anul acesta, unităţile spitaliceşti s-au confuntat cu mai multe crize de vaccin. Au lipsit, pe rând, dozele de imunizare împotriva tuberculozei, iar acum cel împotriva hepatitei B. Ambele sunt administrate gratuit şi obligatoriu nou-născuţilor. Vaccinul împotriva hepatitei se administrează în primă doză în prima săptămână de la naştere, apoi la două şi şase luni. Pentru bebeluşii născuţi luna aceasta, maternităţile nu au mai avut serul care ţine virusul la distanţă.

Există însă şi o veste bună.

Cel de-al doilea vaccin, BCG, care lipsea de mai bine de o lună din maternităţi a ajuns la unităţile medicale. Dozele se administrează nou-născuţilor în primele două luni de la venirea pe lume.  

Criza vaccinului împotriva hepatitei B ar putea lua sfârşit în câteva zile. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au dat asigurări că, în scurt timp, se va distribui în teritoriu serul.Etichete: bebelusi |  criza |  doze |  hepatita B |  maternitati |  vaccin
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU