24 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 aprilie 2020

(FOTO) Criza coronavirus i-a scos pe braconieri la treaba

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2640 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Un adevarat arsenal a "colecționat" Poliția buzoiană în urma unor razii vizând activitățile de braconaj cinegetic. Braconierii s-au dovedit foarte bine dotați si mai ales puși pe treabă, mizând pe faptul că în aceste săptămâni marcate de pandemia de coronavirus, nimeni nu se mai preocupă de descurajarea unor astfel de activități. Așa se face că după o acțiune de amploare a Politiei s-au confiscat mari cantități de armament și muniție.  
Datele din comunicatul de presă remis de IPJ Buzău pe această temă arata ca braconajul cinegetic este un adevarat fenomen: 

”Polițiștii au indisponibilizat 15 arme, 900 de cartușe, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte, în urma a 12 percheziții efectuate la persoane bănuite că ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

La data de 23 aprilie 2020, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 12 percheziții domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.
Activitățile au vizat 12 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, bănuiți că ar fi deţinut arme şi muniţii fără drept, ar fi efectuat operaţiuni cu arme si muniţii fără temei legal, inclusiv în activități de braconaj.
Acțiunea s-a desfășurat în municipiului Buzău şi în localitățile Pârscov, Tisău, Măgura, Unguriu, Berca, la locuinţele a 12 bărbaţi, dintre care doi posesori de arme de vânătoare, cu privire la care existau date că au preocupări în domeniul braconajului cinegetic.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 10 arme artizanale cu ţevi lise, 2 arme lise cu serii polizate, 3 arme de vânătoare deţinute legal, 3 amortizoare de arme, tuburi de cartuşe și mai multe componente de arme letale, 30 de kg de alice şi proiectile, aproximativ 900 de cartuşe de vânătoare deţinute legal, pulbere dispozitive sertizare şi confecţionare muniții, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte.
Totodată, au fost confiscate aproximativ 120 kg de carne vânat în diferite stadii de preparare, un cap de căprior, unul de mistreţ si alte fragmente osoase de porc mistreţ.
Poliţiştii au ridicat şi aproximativ 2000 de ţigarete fără timbru, respectiv 6.200 de lei.
Din cercetări a reieșit că trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 66 de ani, folosind mai multe utilaje de prelucrare a metalelor, ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.
Trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 și 39 de ani, ar fi desfăşurat ulterior activităţi de braconaj la care ar fi folosit armele confecţionate. 
Persoanele respective ar fi păstrat arme, muniţii, carne şi părţi de vânat la diferite rude şi cunoscuţi.
Totodată, armele, muniţiile şi componente ale acestora ar fi fost ascunse în mai multe locuri din proximitatea locuinţei şi disimulate în diverse obiecte.
Faţă de 5 bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj. 
Cei în cauză vor fi prezentaţi unităţii de parchet, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.  
Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române,, se arată în datele transmise de Poliția buzoiană. 
Etichete: braconieri |  coronavirus |  Criza |  treaba
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU