15 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 15 aprilie 2020

Criza Coronavirus a adus ceva bani primăriilor din județ

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2745 vizualizari 0 comentarii

Fonduri pentru a susține lupta împotriva coronavirusului. Primăriile din județul Buzău au primit miercuri, prin votul consilierilor județeni, bani pentru a gestiona cât mai eficient războiul cu temutul virus. Consiliul Județean a alocat primăriilor din fondul de rezervă al județului suma totală de 1. 420 milioane de lei, bani împărțiți administrațiilor care au înregistrat cheltuieli foarte mari în această perioadă pentru combaterea coronavirusului.          

Cea mai mare sumă de bani, 100 de mii de lei, a fost alocată municipiului Râmnicu Sărat, oraș în care se află, de altfel, spitalul de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID 19. Orașele Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele au primit câte 30.000 lei, iar comunele din județul Buzău câte 15.000 lei fiecare. Orice sumă, oricât de mică ar fi, este mai mult decât binevenită, a declarat primarul comunei buzoiene Vadu Pașii, Gheorghe Firon. Banii primiți astăzi se vor alătura celorlalte sume pe care deja autoritățile locale din Vadu Pașii le-au alocat zilele trecute pentru materialele necesare combaterii coronavirusului și altor acțiuni menite să protejeze  localnicii. ”Orice leuț în plus e binevenit dat fiind cheltuielile din această perioadă”, a declarat primarul Firon.

Bani au fost împărțiți miercuri orașelor și comunele din județul Buzău, nu însă și municipiului reședință de județ. Buzăul nu a primit niciun leu din totalul de circa 1,4 milioane lei, bani alocați prin vot al consilierilor județeni. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că nu știe criteriul care a stat la baza împărțirii banilor.  Spune însă că autoritățile locale au alocat deja propriul buget pentru lupta împotriva coronavirusului astfel încât să nu apară nicio problemă în oraș. ”Consiliul Județean nu ne-a dat decât foarte puțini bani în toți acești 4 ani. Noi ne-am prins propria sumă. E vorba de un milion de euro din care suntem în plină cheltuire. Avem multe acțiuni aprobate prin prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență:   dezinfectarea permanentă și totală a străzilor, trotuarelor, parcărilor, dezinfectarea scărilor de bloc, montarea dozatoarelor și montarea unor mici covorașe impregnate cu dezinfectanți pe bază de clor”, a declarat primarul Constantin Toma. Sumele alocate de autoritățile din orașul Buzău au fost calculate în așa fel încât să ajungă timp de 2 luni: ”Simulările au fost făcute pentru două luni. Nu era greu de estimat că se va prelungi cu cel puțin o lună starea de urgență. Ne  va ajunge această sumă pentru două luni, în  condițiile în care partea de completare cu dezinfectanți la fiecare scară de bloc din municipiul Buzău va cădea în sarcina asociațiilor de proprietari. Intre timp,  s-a mai micșorat prețul dezinfectantului și am observat că se și găsește”, a adăugat primarul Buzăului.


 


 Etichete: Coronavirus |  Criza |  județ |  primăriilor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU