06 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 06 ianuarie 2015

Creştinul Burlacu a scos pentru a 5-a oară crucea din râul Buzău VIDEO

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1369 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Mulţime de credincioşi şi la Arhiepiscopie
Mulţimea de enoriaşi care a participat la procesiunea pornită din faţa Catedralei Sfântul Sava, până la podul de la Mă­ră­ci­neni, a primit Aghias­ma Mare dintr-o cister­nă a Armatei, fără ca ­oame­nii să se mai îmbul­zească precum anii trecuţi. Multă lu­me a fost ieri, în ziua de Bobotează şi la Ca­te­drala Arhiepiscopa­lă, unde slujba a fost oficiată de Înaltprea­sfin­ţitul Ciprian, Arhie­piscopul Buzăului şi Vran­cei împreună cu un sobor de preoţi.


Câteva sute de credincioşi au îndu­rat azi gerul pentru a participa la slujba şi la procesiunea de Bobotează. Cel mai puternic au simţit frigul trei tineri din comuna Mărăcineni care au sărit în apa râului Buzău pentru a prinde crucea din lemn aruncată de preoţi aşa cum cere tradiţia. 

În fiecare an, în ziua de Bobotează, după slujba de sfinţire a apei oficiată de preoţi în apropiere de podul de la Mărăcineni, câţiva tineri curajoşi se întrec să prindă crucea care în credinţa populară îi fereşte de rele şi le aduce noroc tot anul. Experienţa în această întrecere şi-a spus cuvântul pentru că anul acesta câştigătorul a fost acelaşi tânăr care a adus crucea la mal şi anul trecut. 

Aurel Burlacu, un localnic din Mărăcineni, în vârstă de 26 de ani, este de altfel un adevărat recordmen în domeniu, el reuşind să scoată crucea de lemn pentru a cincea oară. 

El spune că a meritat să îndure gerul şi să se arunce să înoate printre sloiurile de gheaţă, pentru că totul i-a mers foarte bine anul trecut, atât în dragoste cât şi în muncă. De data aceasta unul dintre adversari a fost chiar fratele său, Gheorghe Burlacu. Acesta din urmă, deşi s-a pregătit pentru întrecere intrând în apă cu câteva zeci de minute înainte nu a fost suficient de iute precum fratele său. La final participanţii au fost răsplătiţi de părintele Mihail Milea cu icoane şi cruciuliţe.Etichete: Agheasma |  Buzau |  catedrala |  Sf. Sava |  traditie |  boboteaza
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU