10 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 aprilie 2020

Crește numărul persoanelor băgate în carantină, la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2757 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Numărul persoanelor care se află în carantină instituționalizată la Buzău crește de la o zi la alta, semn că tot mai mulți se întorc acasă, din străinătate, deși autoritățile centrale le-au tot cerut românilor să rămână în țările în care lucrează și trăiesc, pentru a nu genera o răspândire mai mare a coronavirusului.

Astfel, vineri, pe 10 martie, 564 de persoane se află în carantină la Buzău, 1122 sunt izolate la domiciliu iar numărul îmbolnăvirilor de coronavirus rămâne constant, 13.

Pe de altă parte, în urma misiunilor executate în ultimele 24 de ore, au  fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei  pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare, precum și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, stabilite prin Legea 61/1991.

O echipă mixtă formată din personal DSP și IJJ Buzău a desfășurat activități în interiorul centrelor de carantină de pe raza județului, pentru verificarea respectării regulilor stabilite. Persoanele au fost informate, în scop preventiv, despre reglementările impuse prin cadrul normativ în vigoare, punându-se accent pe prezentarea consecințelor nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor sau încălcarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1040 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, în valoare de 2.000 de lei. Totodată au mai fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 330.000 de lei. 
Etichete: Buzău |  băgate |  carantină |  Crește |  numărul |  persoanelor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU