22 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 22 noiembrie 2017

Cresc alarmant abuzurile impotriva copiilor

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1727 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro


Direcţia pentru Protecţia Copilului Buzău a lansat campanie axată pe informare şi prevenire, care vizează depistarea eventualelor cazuri de abuz asu­pra copiilor sau orice fel de încălcare a drepturilor acestora. Campania, care se va desfăşura sub sloganul "Respectarea drepturilor copilului începe de acasă", coincide cu împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei.           
Campanie care se va derula între 6 și 8 luni

Șapte echipe formate din cîte doi sau trei specialiști din cadrul DGASPC se vor deplasa în toate localitățile județului în următoarele șase, pînă la opt luni, pentru a organiza întîlniri cu autoritățile, dar și cu comunitățile, cu medicii de familie, cu asistenții sociali și mediatorii sanitari, întîlniri în cadrul cărora le vor fi prezentate drepturile copilului prevăzute în legislația românească și cea internațională și, împreună, vor pune în discuție modalitățile poate fi asigurată respectarea drepturilor respective. Totodată, vor urmări și depistarea eventualelor situații în care copiii sînt supuși unor rele tratamente, urmînd să ia masurile care se impun.
A crescut numărul de abuzuri
Loredana Dorobanțu, directorul D.G.A.S.P.C. Buzău, a precizat cu ocazia demarării campaniei, că decizia inițierii acestei campanii a fost luată în urma statisticilor care arată o creștere evidentă a numărului de abuzuri asupra copiilor, raportate la nivelul instituției pe care o conduce și a faptului că, numai în ultimul an, 170 de copii au fost plasați sub protecție în regim de urgență de către D.G.A.S.P.C. Buzău, din cauza abuzurilor la care au fost supuși.

"Oricît de bună protecție le putem oferi noi, ideal pentru copii este să fie acasă, nu instituționalizați. Din păcate, însă, cele mai multe abuzuri se întîmplă acasă sau în familia extinsă", a subliniat directorul D.G.A.S.P.C., Loredana Dorobanțu, în cadrul întîlnirii pe care a avut-o cu jurnaliștii, luni, la sediul CJ Buzău.

Campania D.G.A.S.P.C. este derulată în parteneriat cu Consiliul Județean, UNICEF România și Liceul de Arte "Margareta Sterian",  ai cărui elevi au realizat și un film educațional bazat pe tematica respectării drepturilor copilului, care va fi proiectat cu ocazia întîlnirilor ce vor avea loc în teritoriu.Etichete: abuzurile |  alarmant |  copiilor |  Cresc |  impotriva
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU