12 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 iunie 2017

Credite cu acte false. 6 persoane reţinute

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2765 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Poliţiştii din Buzău au efectuat săptămîna trecută, 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Buzău şi alte două judeţe, într-un dosar penal de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Suspecţii sînt acuzaţi că au obţinut credite în baza unor documente falsificate, prejudiciul fiind estimat la 600.000 de lei. 

Săptămîna trecută, peste 45 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Giurgiu, Vrancea  şi DGPMB, au efectuat 17  percheziţii domiciliare, dintre care 8 în judeţul Buzău, 4 în municipiul Bucureşti, 2 în Giurgiu şi 3 în Vrancea.
       Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Din cercetări a reieşit faptul că în perioada  noiembrie 2016 – martie 2017, persoanele bănuite, utilizînd cărţi de identitate falsificate şi adeverinţe de venit eliberate în fals, în numele unor societăţi, au contractat credite de nevoi personale de la o instituţie financiară nebancară, fără a achita ratele aferente creditelor contractate. 
         Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei.
        În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională a persoanelor bănuite.
           La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost aduse la audieri 9 persoane cu vîrste cuprinse între 37 şi 64 de ani.
          De asemenea, în urma probatoriului administrat de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz, faţă de 6 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
          Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău.
         Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză şi recuperarea prejudiciului.


Etichete: Credite |  false |  persoane |  reţinute
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU