25 [DEC 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 25 decembrie 2014

Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare a creștinilor

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1459 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Sărbătoarea Crăciunului este considerată cea mai frumoasă și mai iubită sărbătoare creștină, atât pentru copii cât și pentru adulți. Veche de peste două milenii, răspândită pe tot globul, cea mai importantă sărbătoare a creștinilor este așteptată cu emoție și bucurie. Crăciunul este asociat cu feeria iernii, cu puritatea zăpezii și este o sărbătoare emoționantă mai ales pentru copii care așteaptă sosirea lui Moș Crăciun . 
Semnificația religioasă a Crăciunului este nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioși, mai îngăduitori. Aceasta sărbătoare semnifică nașterea, creația și veșnicia Universului. 
Prin naștere se perpetuează specia umană si viața devine veșnică. În aceste zile suntem mai buni, mai veseli, mai sănătoși și mai umani. Fiecare om, copil sau bătrân, își amintește cu plăcere sărbătorile de Crăciun și momentele speciale pe care le-a trăit. Copiii îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun în fata căruia recunosc fără teamă dacă au fost cuminți sau au făcut năzbâtii. Ei știu că Moșul este iertător și le aduce daruri mai ales dacă spun o poezie sau cântă o colindă. 
Oamenii maturi sau cei deja bătrâni sunt emoționați amintindu-și de copilărie, de darurile de Crăciun pe care le primeau chiar și cei săraci. Etichete: creștinilor |  Crăciunul |  importantă |  sărbătoare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU