BREAKING NEWS Buzau
30 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 martie 2020

COVID 19. Buzoienii amendați pe capete, dar tot nu respectă legea

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2931 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Autoritățile județene anunță în bilanțul zilnic al măsurilor și situației legate de coronavirus că la nivelul județului Buzău sunt încă zeci de persoane care nu respectă legea impusă de autorități în lupta cu coronavirusul, și, deși, sancțiunile sunt usturătoare, tot se găsesc tot felul de indivizi care se comportă așa cum vor ei, deși lucrurile sunt grave, fără precedent. 


În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 100 de jandarmi, 289 de polițiști, 124 de polițiști locali și 48 de lucrători din cadrul MApN.


Pe întreg teritoriul județului Buzău au acționat peste 100 jandarmi buzoieni alături de colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgență, dar și pentru îndeplinirea atribuțiilor ce revin structurii prin Lega 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române. Au fost asigurate atât transporturile care doar au tranzitat judetul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Jandarmii au fost angrenați în misiuni atât independent, cât și în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, fiind aplicate 26 de sancțiuni în valoare de 24.800 lei.


Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1453 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 15.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 345 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de aproximativ 474.000 de lei.


Ordonanța militară nr. 4/29.03.2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României și prevede sancțiuni mult mai dure pentru cei care încalcă restricțiile de circulație și celelalte restricții impuse de ordonanțele anterioare, dar și față de cei care nu respectă regimul izolării sau al carantinării. Amenda minimă pentru cetățenii care nu pot justifica prezența pe stradă devine 2.000 de lei, iar cea maximă este de 20.000 de lei, iar pentru persoane juridice nivelul maxim al amenzii este de 70.000 de lei.


 


Zilnic, echipaje mixte alcătuite din jandarmi, polițiști, poliţişti locali şi militari depistează persoane care nu respectă regimul izolării la domiciliu. Acestea vor fi sancționate contravențional conform prevederilor OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantină, suportând cheltuielile aferente. Persoanele trecute de 65 de ani pot ieși din casă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.


Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.


Luni, la Buzau, 206 de persoane se află în carantină, 4534 de persoane sunt izolate la domiciliu. Starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau în izolare este bună și nu prezintă simptome specifice coronavirusului. 


 Etichete: amendați |  Buzoienii |  capete |  COVID |  legea |  respectă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU