15 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 15 septembrie 2019

Corturi de campanie vandalizate, în centrul Buzăului

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2876 vizualizari 0 comentarii

Corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor destinate susţinerii candidaţilor Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis au fost distruse în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii buzoieni sesizându-se din oficiu în acest caz. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru distrugere și înceracă să dea de urma autorului. 
În afara corturilor desenate cu înscrisuri obscene, pe o prismă cu bannere de mari dimensiuni cu imaginea premierului Viorica Dăncilă au fost desenate mustăţi şi coarne, deși chipul acesteia era situat la o înălţime de peste 3 metri de sol. 
Organizaţia judeţeană a PSD Buzău a remis duminică un comunicat prin care condamnă incidentul.
„Organizaţia PSD Buzău condamnă incidentul pentrecut noaptea trecută în zona Pieţei Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru strângerea de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, dar şi o prismă aparţinând unei cunoscute agenţii de publicitate care prezenta imagini ale aceluiaşi candidat, au fost vandalizate şi au fost inscripţionate expresii licenţioase cu vopsea galbenă. Vom depune plângere penală la Poliţia Municipului Buzău şi vom solicita Poliţiei Locale imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea şi sancţionarea făptuitorului. În mod legitim ne punem întrebarea cum a fost posibil să fie vandalizate corturile candidaţilor PSD, PNL şi Pro România, iar cortul candidatului USR -PLUS, aflat în aceeaşi locaţie în imediata vecinătate să rămână intact?…În final, lansăm un apel către colegii din celelalte partide pentru respectarea tuturor competitorilor politici aşa cum procedăm şi noi. Asemenea derapaje nu trebuie să mai aibă loc!”, afirmă social-democraţii”, ”, se arată în comunicatul organizaţiei judeţene a PSD Buzău.

Și filiala buzoiană a USR a transmis un comunicat după incidentul din week-end: ”Filiala USR Buzău condamnă vehement practicile denigratoare folosite în campania electorală de către PSD Buzau, care fară nicio dovadă, aduce acuzații precum că USR ar fi vandalizat corturile. Mai mult, afișul electoral cu Dan Barna a fost vandalizat, acesta fiind amplasat la o înălțime considerabilă. In ceea ce priveşte cortul de campanie al USR Buzău care a scăpat nevandalizat, se datorează poziționării acestuia într-un loc mai puțin vizibil.
Facem apel la autoritățile locale să investigheze imaginile de pe camerele video amplasate în zonă.”

Și PNL Buzău a transmis un comunicat după incidentul din week-end: ” Un demers dezamagitor de a condamna o intreaga clasa politica. Mai mult decat vandalismul in sine, acest act vorbeste despre un nivel scazut de creativitate si inteligenta, lucru cu atat mai trist. PNL nu incurajeaza astfel de comportamente si nici raspunsuri pe masura, lasam organele competente sa gaseasca faptasul si sa ia masuri.Continuam sa ne facem treaba, sa organizam perioada care va veni si ne indreptam atentia si energia spre lucruri care conteaza si care fac diferenta.
 
 Etichete: Buzăului |  campanie |  centrul |  Corturi |  vandalizate
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU