22 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 22 martie 2017

Corpul de Control al premierului la Compania de Apă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1135 vizualizari 0 comentarii

Inspectori ministeriali se află încă de marţi în teritoriu pentru a analiza situaţia reclamată de primarul Constantin Toma cu privire la activitatea şi tarifele practicate de Compania de Apă. Corpul de Control s-a aflat în biroul edilului şef, inspectorii au ascultat punctul de vedere al primarului, au ridicat documente, şi ieri au mers la Compania de Apă şi la ADI 2008, pentru a continua analiza dispusă de premierul Sorin Grindeanu. „Ieri, (marţi, n.r.), am avut Corpul de Control al prim-ministrului, la birou. Au plecat de la mine la ora 2, la Compania de Apă şi astăzi sînt probabil şi la ADI şi la Compania de Apă. Am înţeles că vor sta pînă vineri. Sper ca în raportul pe care îl vor face, să descopere ceea ce toţi buzoienii ştiu, respectiv o risipă îngrozitoare şi un management care a dus preţul apei şi preţul apei meteorice printre cele mei mari din România”, a declarat primarul Constantin Toma. La începutul lunii, în timpul unei vizite de lucru la Buzău, în urma discuţiilor purtate cu primarul Constantin Toma, premierul Sorin Grindeanu a declarat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica situaţia de la Compania de Apă, după ce, la jumătatea lunii februarie, reprezentanţii municipalităţii nu au reuşit dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv al companiei.  Inspectorii de la Bucureşti sînt bineveniţi în contextual în care edilul Buzăului este în conflict cu conducerea societăţii încă de la preluarea mandatului, în 2016

  In legatura cu situatia politistilor locali ,primarul Constantin Toma a declarat ieri că decizia Curţii de Conturi cu privire la poliţiştii locali trebuie respectată şi cineva trebuie să plătească pentru angajarea lor. 
Actualul primar indică fosta administraţie din Palatul Comunal drept resonsabilă pentru această chestiune. "Astăzi (ieri, n.r), la ora 15, vor pleca documentele către cei responsabili cu angajarea acelor oameni. S-a făcut calculul pe încă 3 ani în urmă, vorbesc de 2015, 2014 şi 2013, urmînd ca anul ăsta să se calculeze şi anul 2016, iar la anul se va calcula, dacă vor rămîne poliţiştii locali, sumele pentru ei. Toate aceste sume vor fi plătite de cei care au făcut aceste angajări. Documentele pleacă către cei care au semnat contractele, respectiv domnul primar Boşcodeală şi cei care au mai fost acolo. Aceasta este decizia Curţii de Conturi, nu decizia lui Toma. Să nu fiu făcut eu vinovat pentru tot ce s-a întîmplat în Buzău în ultimii 20 de ani", a declarat primarul  Toma. Contactat telefonic de reporterii Focus FM,fostul primar Constantin Boşcodeală a comentat astfel: "Deci, în primul rînd, în luna iunie a cheltuit dumnealui. În altă ordine de idei, numărul de polițiști locali angajați a fost în concordanță cu hotărârea Consiliului Local. Deci Consiliul Local Municipal aprobă organigrama la propunerea primarului și pe baza avizului de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Domnul primar se bazează pe decizia Curții de Conturi care nu are nici o legătură cu legalitatea și cu legea, în sensul în care 300 de polițiști ar fi fost angajați ilegal. Nu este adevărat pentru că numărul de angajați la Primăria municipiului Buzău a fost stabilit prin ordin al prefectului și  s-a respectat această decizie. În cazul în care nu ne-am fi încadrat cu numărul total de angajați, chiar ANAF ar fi trebuit să taie sumele care veneau la Primăria Buzău. Decizia Curții de Conturi este nelegală și salariații care au făcut acest lucru ar trebui să răspundă pentru că polițiștii angajați au făcut servicii contra cost. Adica, practic ,nu există nici un prejudiciu pentru că toate prestațiile lor au fost plătite de unitățile școlare, dar și de societățile comerciale cărora le-au prestat servicii. Domnul primar s-a bazat pe această decizie care nu are nimic cu legalitatea și a decis angajarea unor firme de pază private. Din punctul meu de vedere nu înseamnă decît că profitul în această activitate se va duce în buzunarele unora în loc să fie plătiți așa cum trebuie niște salariați."   


Etichete: Compania |  Control |  Corpul |  premierului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU