20 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 20 martie 2017

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a descins la Prefectură

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 1789 vizualizari 0 comentarii


Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a descins în Prefectura Buzău şi verifică toate serviciile. Controlul este în plină desfăşurare  şi nu se va termina mai devreme de 24 martie. 
Este o verificare de fond ce vizează toate serviciile Instituţiei Prefectului, de la Compartimentul Juridic, la deconcentrate şi afaceri europene, şi pînă la permise şi înmatriculări. „La nivelul instituţiei noastre, toate serviciile aflate în subordine, mă refer aici la Serviciul juridic, Serviciul deconcentrare şi afaceri europene, de asemenea la Înmatriculări, Paşapoarte, Seviciul financiar. Orice astfel de control este binevenit într-o instituţie, indiferent că e vorba de Instituţia Prefectului sau alte instituţii, ţinînd cont de faptul că sînt specialişti care îşi pot trasa direcţia corectă în activitate. Chiar dacă activitatea nu este perfectă într-o instituţie, se constată acest lucru, se vede unde există o eventuală eroare, se lasă măsuri, unele se implementează pe parcursul controlului, unele vor fi implementate în 6 luni” a declarat pentru Focus FM, Prefectul de Buzău, Sorin Gheorghe. Inspectorii de la Ministerul Afacerilor Interne au dispus deja măsuri imediate, însă vor dicta şi altele, ulterior, după care vor reveni în teritoriu pentru a vedea dacă autorităţile locale au respectat indicaţiile şi au remediat problemele întîlnite. „Sînt implementate ceva măsuri date. Nu sînt cazuri excepţionale. De  exemplu, pe parcul auto al instituţiei, să se scrie ceva pe certificatul de înmatriculare, sau modul de a ţine evidenţa atestatelor şoferilor”, a mai spus prefectul judeţului. 


De la controlul de fond dispus de ministrul de interne la Instituţia Prefectului Buzău au pornit inspecţii şi în alte instituţii de la nivelul judeţului. Corpul de Control a descins zilele trecute şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău dar şi la Arhivele Naţionale. „Este o diferenţă între o inspecţie şi un control de fond. Controlul se desfăşoară numai la instituţia respectivă. Inspecţia poate pleca şi pe alte instituţii cu atribuţii conferite de Minsiterul Afacerilor Interne”, a explicat Sorin Gheorghe. Un astfel de control dispus de la Ministerul de Interne nu a mai avut loc la Buzău de 9 ani încoace. Etichete: Afacerilor |  Control |  Corpul |  descins |  Interne |  ministrului |  Prefectură
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU