20h 27' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 21 februarie 2017

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a descins la Inspectoratul Şcolar

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2025 vizualizari 3 comentarii
UPDATE [20:27] 21 FEB 2017 › O echipă a Corpului de Control al ministrului Educaţiei a descins la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Trei oficiali ministeriali au venit în control şi verifică documentele şi activitatea instituţiei.  
Experţii au cerut pînă acum toate actele ce ţin de managementul Inspectoratului Şcolar, dar urmăresc cu precădere modul în care s-au cheltuit banii. Nu este exclus ca verificările dispuse la Buzău de ministrul Educaţiei să fie urmarea unor plîngeri la adresa conducerii Inspectoratului Şcolar Buzău, susţine şefa instituţiei, Florina Stoian. "Este un control de la minister şi noi n-avem nimic împotrivă. Ni s-a prezentat o listă cu documente, o listă cu puncte care sînt verificate şi din ce obesrv că se cere, bănuiesc că cineva a denigrat instituţia şi a afirmat, legat de activitatea instituţiei că noi am fi aici nişte neaveniţi care habar n-avem ce înseamnă să cheltuim banii, vor să verifice achiziţiile. Probabil că cineva a reclamat că nu ştim să facem achiziţii. Control de la Minister, pe activitatea financiar-contabilă n-am avut niciodată, dar e bine că se face, ca să se vadă că avem toate situaţiile în regulă", a declarat Florina Stoian pentru Focus FM.  
Nici o emoţie
Şefa IŞJ Buzău dă de înţeles că verificarea de la Bucureşti ar putea fi o metodă prin care se încearcă schimbarea sa, dat fiind că apartenenţa sa politică este diferită de cea a actualului Guvern: "Au venit cu un ordin de ministru, dar în acelaşi timp au descins şi la Tulcea, unde, tot aşa, este un inspector general neafiliat politic şi asta mă face să cred că vor să ne evalueze întîi pe noi şi după aceea să-i evalueze şi pe ceilalţi. N-am nici o emoţie, pentru că eu, pe ce îmi cer dumnealor, am timp să stăm la dispoziţie, iar dacă vor să ne luptăm, ne luptăm, dar sper să nu fie cazul. Dacă au venit să controleze activitatea contabilităţii, mă face să cred că acea persoană, chiar habar nu are că activitatea contabilă în Inspectoratul Şcolar n-a avut absolut niciodată nici o problemă", a mai sus, Florina Stoian, ins­pector general al IŞJ Buzău.

Toată săptămîna, la Buzău

Cei trei oficiali ministeriali vor rămîne toată săptămîna la Buzău iar dacă va fi cazul vor prelungi perioada verificărilor şi pe durata săptămînii viitoare. La finalul verificărilor, Corpul de Control va formula un raport ce va fi înaintat ministrului Educaţiei. Florina Stoian este şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău de anul trecut. Ea a cîştigat concursul organizat de Ministerul Educaţiei, fiind inspector general cu acte în regulă şi cu un mandat de patru ani.  
Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a descins la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. Timp de o săptămînă, activitatea instituţiei buzoiene va face obiectului unei verificări amănunţite a inspectorilor ministeriali. Pînă la finele săptămînii, oficialii de la Bucureşti vor verifica documentele ce ţin de managementul Inspectoratului Şcolar şi de activitatea şcolară. 
La final, inspectorii din cadrul Corpului de Control vor formula un raport ce va fi înaintat mnistrului Educaţiei. 


Etichete: Control |  Corpul |  descins |  Educaţiei |  Inspectoratul |  Ministerului |  Şcolar
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Director
21 februarie 2017
Sper sa ajunga si la Liceul Tehnologic C. Nenitescu sa verifice modul de conducere al dnei directoare care face restrangeri de catedra dupa bunul plac, uneste clase cu profiluri diferite dupa bunul plac, chiar daca ISJ i a interzis, care refuza copiii care vor sa se inscrie la profesionala. Si poate pe viitor se sesizeaza si Primaria, Garda de Mediu sa verifice cum a fost posibil sa se taie toti copacii, pomii si arbustrii ocrotiti din curtea scolii. I a plantat dansa, i a udat dansa...cu ce drept
Elena
21 februarie 2017
Poate trec si pe la Liceul Special Pentru Nevazatori unde invata copii care vad bine si ar putea fi integrati in invatamantul de masa dar d-na directoare de la PNL nu vrea sa-si piarda personalitatea ....juridica.
Maria
22 februarie 2017
Daca vor gasi nereguli in management, vor fi din alta perioada, nu cred de acum. Sa vedem.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU