BREAKING NEWS Buzau
11 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 11 mai 2020

EXCLUSIV: Coronavirusul, posibil exportat de la Râmnicelu în județele vecine!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2039 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Coronavirusul, adus la Râmnicelu de la Suceava, ar fi putut fi exportat în alte orașe din Buzău dar și în alte județe. Locuitorii din Râmnicelu, mulți dintre ei comercianți de usturoi și alte diverse produse agro alimentare, s-au plimbat în voie în ultima perioadă, putând astfel răspândi noul coronavirus în piețele unde au ajuns. Prima zonă în care ar fi putut duce virusul arfi municipiul Rîmnicu Sărat, dar riscuri epidemiologice pornite de la Râmnicelu sunt și în județele  Brăila și Brașov, a declarat în exclusivitate la Focus News de la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.
Alerta a fost astfel extinsă la Brăila întrucât circa 20 de localnici din comuna Șuțești au ajuns la Râmnicelu în ultimele săptămâni pentru lucrări agricole pe terenuri din comună. “20 de persoane din Brăila au declarat că au fost la Rîmnicelu și au lucrat la cineva un teren. Brăila a preluat informația și urmează să-și gestioneze situația persoanelor care au lucrat aici terenul”, a declarat Carmen Scîntei.
Pe de altă parte, în piața din Brașov au fost prezenți comercianți din Rîmnicelu, motiv pentru care autoritățile buzoiene au notificat deja responsabilii din acest județ. ”Noi am anunțat DSP Brașov, fără a avea niște date foarte precise, că acolo în piața lor există niște comercianți care pot fi verificați dacă fac parte din această comună sau nu. Ei merg cu aceste produse agricole în toată țara. Noi nu putem decât să ne bazăm pe declarațiile care, însă, nu întotdeauna respectă adevărul, declarații pe care ei le fac. Dacă ar fi să mă iau după declarațiile lor, majoritatea au stat acasă aproape tot timpul”, a precizat medicul Carmen Scîntei pentru FocusTv.

La Râmnicelu au fost confirmate până miercuri, 11 mai 2020, 11 cazuri de coronavirus. Până acum au fost preluate probe pentru testare de la 80 de localnici, dar numărul posibililor contacți este mult mai mare. Printre ei sunt și persoane care au simptome de infecție cu noul coronavirus, dar refuză testarea.Etichete: Coronavirusul |  exportat |  județele |  posibil |  Rîmnicelu |  vecine
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU