15 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 mai 2018

(FOTO) Copil rănit la locul de joacă. Ce reacție a avut Primăria ?

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 3350 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Un copil în vîrstă de 10 ani a ajuns pe mîinile medicilor din Spitalul Județean Buzău după ce s-a rănit la un loc de joacă de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Accidentul s-a produs în cursul zilei de luni, în timp ce băiatul se afla în spațiul de joacă aflat în spatele Bisericii Sf. Spiridon de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Spațiul, cu mobilier din fier, deteriorat, era un adevărat pericol, iar copilul s-a rănit la picior, într-un leagăn din tablă.  


Cu o rană deschisă care sîngera, băiatul a fost dus de familie la Urgențe. ”Copilul a suferit o plagă deschisă prin tăiere, la nivelul coapsei, și, după ce a primit îngrijiri, a fost externat.” a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Adriana Bunilă. 


Tatăl băiatului a postat pe Facebook o fotografie din salonul de la UPU SMURD în care se poate vedea rana pe care copilul a suferit-o, însoțind fotografia de următorul mesaj: ”Vi se pare normal ce i s-a intamplat copilului meu?Oare de ce nu sunteți în stare să faceți parcul, de doi ani tot amânati? Daca știați că nu sunteți în stare să faceți nimic in legatura cu parcul macar daca l-ati fi desființat !” 


La o zi distanță de la accident, muncitorii de la Urbis Serv au fost trimiși să dezafecteze spațiul de joacă. ”Am înțeles că a apărut un incident și îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întîmplat. Dar trebuie să înțelegem că nu tot ceea ce se întîmplă pe domeniul public este responsabilitatea municipalității. Aici era un loc de joacă desființat în urma controalelor de anul trecut ale OPC și a fost amplasată o plăcuță indicatoare care anunța că acel loc de joacă este desființat. Au mai rămas niște resturi metalice care au fost tăiate în această dimineață.” a explicat viceprimarul Ionuț Apostu. Planurile Primăriei Buzău prevăd mutarea locului de joacă și reamenajarea lui.”Fiind și o zonă de șantier, aici se mai lucrează la biserică, cred că era o zonă periculoasă și nu cred că aveau ce căuta copiii aici.” a completat viceprimarul municipiului Buzău. 


Contactată telefonic, familia a refuzat să discute subiectul cu jurnaliștii. În schimb, reprezentanții asociației de proprietari au declarat că au făcut mai multe demersuri către primărie pentru reabilitarea locului de joacă. Solicitări au fost transmise începînd cu 2014, iar în ultimul răspuns, primit în 2017, se arată că locul de joacă va fi reabilitat. Etichete: accident |  Buzau |  copil ranit |  primarie |  spital |  loc de joaca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Micro 14
16 mai 2018
Si in M14 prin fata la CT2 este accesul catre un loc de joaca pentru copii care nu mai are nimic intreg! Nu se ia nici o masura pentru dezafectarea lui!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU